Agbar ja mana a CASSA: Enrique Blasco, nou president

  • Enric Blasco, de l’enginyeria IDP, és el nou president de la Companyia d’Aigües de Sabadell.

  • L’accionista majoritari, Agbar, proposa els cinc nou consellers, en un consell molt tècnic i a mida de la multinacional.

L’enginyer i empresari sabadellenc Enric Blasco és el nou president de la Companyia d’Aigües de Sabadell. Blasco ha estat escollit aquest dimarts en una junta extraordinària d’accionistes en la que el nou accionista majoritari de l’empresa, Aigües de Barcelona, ja ha pres el control del consell d’administració.

Enric Blasco és un enginyer i empresari sabadellenc vinculat a l’enginyeria IDP, situada a la torre Milenium de Sabadell. Substitueix Xavier Bigatà, que ha estat president de CASSA els darrers anys i anteriorment havia estat conseller de la Generalitat de Catalunya durant el pujolisme. En canvi, Blasco ha format part de les Noves Generacions del Partit Popular.

Agbar, controlada per la multinacional francesa Suez, ha proposat que entressin nous consellers: Albert Martínez, Joan Cristià, Alejandro Jiménez, Marta Colet i Joan Vicente Iborra. Iborra serà el nou director general de CASSA, sortint Miquel Àngel Fos. Els consellers que abandonen el consell són el ja expresident Bigatà, l’exdirector general Fos, Lluis Pascual (que va liderar l’oposició a l’OPA fa uns mesos i que, d’altra banda, està imputat en el cas Mercuri per unes pressumptes retribucions irregulars). També han sortit els consellers de la Fundació del Gremi de Fabricants, Joan Carles Grau, de la Cambra de Comerç, Carles Mas, i Joan Llonch i Joan Bril.

Els cinc consellers en representació de l’ajuntament de Sabadell continuen. El consistori manté el 20 per cent de les accions (de tipus A i que no pot vendre) mentre que ha venut el 3 per cent que sí podia traspassar.

Enric Blasco, IPD i  Sabadell

L’enginyeria IDP, qne encapçala el nou president de CASSA, ha fet molt projectes a Sabadell, com a altres ciutats catalanes. Entre ells, i segons destaca la pròpia web de l’empresa, l’aparcament soterrani del polígon comercial Via Sabadell, el Centre de Promoció Empresarial de Fira Sabadell (el viver d’empreses), el propi equipament de Fira Sabadell, l’edifici de la Cambra de Comerç i Indústria a l’Eix Macià, el Sabadell Park Empresarial al polígon sud-oest de Sabadell, l’anomenat parc industrial Joaquim Blume i diverses obres a Can Roqueta, entre molts altres.

També asseguren que porten a terme el control de qualitat de l’enllumenat exterior de Sabadell, el camp solar fotovoltaic de Fira Sabadell. Han participat en el projecte de recollida pneumàtica al Centre de Sabadell, al col·lector d’aigües de Can Gorgs i a més obres d’urbanització. Finalment, els anys 2008 i 2009 van dur a terme la supressió de barreres arquitectòniques en els districtes 1, 2 i 3 de Sabadell. La seu de l’empresa està situada a la Torre Milenium de l’Eix Macià.

L’Entesa recorda que les accions venudes pel consistori es destinin a finalitats socials

L’ajuntament de Sabadell rebrà 1,5 milions per la venda del seu 3 per cent d’accions de tipus B. Diversos partits de l’oposició han reclamat que aquests fons es destinin a finalitats socials. En aquest sentit, aquest dimecres l’Entesa per Sabadell ha recordat que el mes de juliol ja va proposar aquest fet. En aquest sentit asseguren que es podria avançar en diferents línies: aplicar un programa d’accions per a la millora de la qualitat de vida de la gent gran a l’estiu, rehabilitar habitatges de propietat municipal per destinar-los a lloguer social, crear un fons d’ajut a la creació de cooperatives de treball, adequar solars municipals, com ara el Vapor Cusidó, per a usos socials i comunitaris, iniciar noves línies de formació per al treball al Vapor Llonch o rehabilitar l’edifici de la Plaça Vallès com a Casal d’Entitats.

Foto portada: Reunió del jurat del concurs d’idees per reformar el Passeig. Al mig, amb vestit i corbata, Blasco, en representació del Col·legi d’Enginyers. A la dreta, l’actual alcalde, Juan Carlos Sánchez. Autor: Aj. Sabadell.