T’estimo si he begut

Sabadell reprendrà l’activitat cultural al setembre

El teatre, la música, l’Opera, la dansa o el circ, entre altres disciplines, tornaran a partir del mes de setembre a trepitjar els escenaris dels teatres municipals. Aquestes activitats compartiran cartell amb els prop de 200 espectacles que es realitzaran a la tardor i que estaven previstos per a la Festa Major, que l’Ajuntament va suspendre.

Obrirà la temporada, que comprèn des del setembre fins al mes de desembre, el 25 de setembre l’Orquestra Simfònica del Vallès donarà el tret de sortida a la temporada de concerts simfònics a La Faràndula, amb Carmina Burana, de Carl Orff. Comptarà amb la soprano Alicia Amo, el tenor Beñat Egiarte i el baríton Toni Marsol, a més del Cor Jove de l’Orfeó Català, dirigits pel director titular, Xavier Puig. El concert començarà amb O Nata Lux, de Morton Lauridsen, com a homenatge a les víctimes de la Covid-19 i a totes les persones que segueixen en primera línia combatent la pandèmia.

OSV. Autor: David B.
L’OSV a l’escenari de La Faràndula. Autor: David B.

El mes d’octubre serà molt mogut al Teatre Principal, amb l’actuació el dia 3 de Las Migas, que presentaran el seu quart disc d’estudi, titulat Cuatro. El 9 d’octubre, es podrà veure Els Brugarol, escrit pel sabadellenc Ramon Madaula. El dia 11 l’OSV presentarà Mozart a Praga, concert que es va haver de suspendre la temporada passada a causa de la Covid-19. El 16 d’octubre el Quintet Calders i Hugo Schuler oferiran obres de Haydn i Brahms. El teatre musical ocuparà, el dia 18, l’escenari del Principal amb l’espectacle T’estimo si he begut de Dagoll Dagom, T de Teatre i La Brutal que adapta els contes d’Empar Moliner, dirigida per David Selvas. I el 30 d’octubre es recuperarà el concert de comiat del grup sabadellenc Ovella Xao, que la temporada passada es va haver de cancel·lar per l’emergència sanitària. Al teatre La Faràndula, a l’octubre (21, 23 i 25) els Amics de l’Òpera estrenaran La flauta màgica.

Pel que fa al mes de novembre el 8 de novembre la música de cobla farà entrada al Principal amb el concert Expressions de cobla: de Martínez Comín a Guinovart. El 13 de novembre tornarà la música de cambra: el pianista Ivan Martín interpretarà obres de Beethoven i Chopin. L’Orquestra Simfònica del Vallès presentarà, el 20 de novembre, el concert Sherezade a La Faràndula. Al dia següent, el 21 de novembre, l’OSV s’unirà amb la cantant Dàmaris Gelabert per presentar un concert simfònic. La Banda Municipal de Música omplirà el Principal, el 22 de novembre, amb el concert Originals per a banda. Tancarà el mes de novembre l’òpera Macbeth, en format concert, basada en la tragèdia homònima de William Shakespeare.

Els Pastorets - Joventut de la Faràndula
Els Pastorets de Joventut de la Faràndula. Autor: David B.

El mes de desembre torna a La Faràndula el clàssic per excel·lència del Nadal, Els Pastorets, de Josep Maria Folch i Torres de la mà de La Joventut de la Faràndula. El 20 de desembre Sabadell Sardanista farà un viatge en el temps i celebrarà el Concert de Sant Esteve al Teatre Principal. I, per tancar la programació, un altre clàssic nadalenc, el Festival de Valsos i Danses, de l’Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Xavier Puig.

Una trentena de propostes a l’Estruch

L’Estruch ha reprogramat un terç de les propostes de l’hivern i la primavera passades. Es presentaran  quatre espectacles de circ, 11 propostes de dansa, nous formats i teatre i 13 projectes de NauEstruch i MediaEstruch. La programació inclou també el IV inDOCumentari la projecció de curtmetratges del Mecal, les sessions de microteatre Los Jueves Absurdos i projeccions de documentals musicals, a més del concert de Tòful Martínez.

Els 200 espectacles prevists per Festa Major es programaran a la tardor

Foto portada: T’estimo si he begut.