Caudevilla

Caudevilla presenta el seu nou llibre, ‘El Coral Negro’

L’escriptor Jesús Caudevilla Pastor ha presentat a la biblioteca Vapor Badia  el seu nou llibre, El Coral Negro. L’acte de l’escriptor sabadellenc ha tingut lloc aquest dimecres 3 d’abril a l’auditori de l’equipament cultural. Els regidors Lluis Monge (PSC) i Joan Mena (EUiA), que també és diputat, han acompanyat l’autor en la presentació.

Caudevilla ha dit que en aquest llibre explica que Teba i una amiga se’n van de vacances a Cuba. Allà coneix a un cubà, Wilfredo, del qual s’enamora. Fill d’un guerriller que va lluitar al costat del Che Guevara i d’una mare que va marxar als Estats Units. La parella viurà uns dies d’amor intens sota els influxos del Carib. Quan ella torna a Espanya ho fa amb el cor trencat. Ja no és la mateixa que abans de les vacances. I ell queda atrapat a una illa que no l’omple com abans. En la seva ment una única esperança: retrobar-se per sempre amb el seu amor. Un desig gairebé impossible.

Durant l’acte, Caudevilla ha citat que la protagonista es diu Teba en honor a la seva filla. L’escriptor sabadellenc ha citat durant la presentació que ell ha viatjat a Cuba i que molts fets que apareixen en la novel·la són reals.

Qui és Jesús Caudevilla?

Jesús Caudevila va néixer a Sabadell l’any 1953. La seva mare era de Mallén (Saragossa) i va emigrar a Sabadell els anys 40. Des de petit la seva gran passió ha estat la lectura i l’escriptura. Arran la seva trajectòria ha col·laborat amb diverses publicacions impreses i digitals.

És autor de més de 200 relats publicats en diferents revistes. Per a ell l’escriptura és una forma d’alliberar, de treure a l’exterior tots aquests pensaments que nien en el seu interior. Una forma de donar vida, i donar a conèixer, els personatges que un cop fora deixen de pertànyer a ell per pertànyer als altres. Caudevilla no defuig cap qüestió i considera que qualsevol tema pot ser tractat, i denunciat.

Apart del seu darrer Titól del Coral Negro també es poden trobar d’altres novel·les com Alba al Pacífic, Solituds i Silencis, Jo, Vicente Ferrer “l’àngel de l’Apocalipsi o Trobades en el Sovereign.

Foto portada: Monge, Caudevilla i Mena, a la Vapor Badia. Autor: cedida.