Foto portada: un moment de 'La nit dels musicals', aquest diumenge. Autor: R.Benet.

El Fresc Festival arrenca a ritme de musical

Companyies consolidades i tallers de teatre s’han ajuntat en La nit dels musicals de Sabadell, que ha estat el colofó a una temporada teatral en què aquest gènere ha tingut un gran protagonisme. A la vegada, ha obert el nou Fresc Festival.

Aquesta passada nit l’Amfiteatre dels Jardinets s’ha omplert de gom a gom en la primera Nit dels musicals de Sabadell, que ha donat el tret de sortida al Fresc Festival. L’actor Òscar Castellví i les actrius Alba Valero, Alba Grau i Jèssica Martín han presentat l’acte d’homenatge als musicals que durant tota la temporada s’han fet a la ciutat. L’espectacle va tenir un ritme molt àgil amb una gran quantitat de figurants que van participar de la festa.

La Joventut de la Faràndula ha encapçalat la gala, amb la representació de les dues primeres cançons de l’espectacle Ratatouille, el petit xef que la temporada vinent tornarà a l’escenari ja per última vegada. Entre aquesta temporada i l’anterior, l’aspirant a cuninar al restaurant del xef Gustave ha aplegat unes 8.000 persones a la Faràndula. Seguidament la mateixa Joventut va cantar Sentiments, la cançó que acompanya el moment en què es coneixen els protagonistes de La Bella i la Bèstia.

Si no pots veure la galeria de fotos, pots fer-ho a Flickr: ‘La nit dels musicals de Sabadell‘ o al nostre Facebook. 

Els segons en saltar a l’amfiteatre van ser els actors i les actrius de l’obra No són maneres de tractar a una dona del Teatre Sant Vicenç, una obra que es podrà veure per darrera vegada el proper 23 de juliol als Jardinets. Els creualtencs van representar la peça d’inici del segon acte de l’obra amb música en directe. Els membres del Sant Vicenç també van oferir una repertori de peces del musical La família Addams i d’Hèrcules, les aventures d’un heroi, el musical.

El Teatre del Sol va pujar a l’escenari l’última cançó del musical Castle School, que ha tingut un gran èxit de públic amb més de 9.000 espectadors en 50 funcions. Castellví va assegurar que la temporada vinent l’obra s’estrenarà al Teatre Victòria de Barcelona. També van fer una mostra de Joseph i l’increïble abric Technicolor, que la temporada vinent torna al carrer del Sol.

Els tallers de teatre, “la masia” de Sabadell

Òscar Castellví va presentar els dos tallers de teatre participants de l’acte com “la masia” del teatre sabadellenc. Teatre d’Insomni ha fet una breu presentació d’Els Miserables, que representaran del 29 de juny al 2 de juliol al teatre de l’IES Ferran Casablancas i el primer tema del musical Carry, que explica el cas d’una noia que pateix bulliyng al seu institut; “un tema molt actual que cal que tots hi prenem consciència”, va afegir el presentador. El taller de teatre Off Sabadell va concloure la gala entre la sorpresa del públic en descobrir una obra tan atrevida com Kinky Boots.

Inaugurada la temporada d’estiu

Amb aquesta funció queda inaugurada la primera edició del Fresc Festival, tot just començat l’estiu. El programador de teatre del festival, Marc Sabater, ha explicat a iSabadell que “l’objectiu era que tota la gent que està fent musicals a Sabadell es trobés un dia, perquè tothom està fent molts musicals però no és que no hi hagi connexió entre teatres, però potser sí que els tallers de teatre estan més deslligats”. Sabater ha assegurat que “no hi ha cap altra ciutat a Catalunya que tingui una programació de musicals com té Sabadell, que té un planter brutal”.

Foto portada: un moment de La nit dels musicals de Sabadell. Autor: R. Benet.