Concentració cultura. Autor: David B.

El sector cultural sabadellenc exigeix la reobertura

Unes 250 persones del món de la cultura s’han concentrat a les portes de l’Ajuntament per deixar constància una vegada més que “la cultura és segura”. Aquest acte arriba després que la Generalitat decretés aquest dijous el tancament dels espais culturals i que Sabadell, com a la resta de Catalunya hagués de cancel·lar totes les activitats previstes almenys durant 15 dies.

La concentració, asseguren, “és conseqüència directa del tancament dels espais culturals, que va fer reunir de manera espontània els dies 29 i 30 d’octubre centenars de treballadors de cultura davant de la conselleria”.

L’actor sabadellenc Santi Ricart ha estat l’encarregat de llegir el comunicat conjunt en el que el sector cultural ha mostrat “la nostra profunda indignació i desacord amb les mesures presentades el 29 d’octubre per la Generalitat”.

“Creiem que el tancament de les activitats culturals tindrà una incidència mínima en la reducció de la pandèmia, i més després de la feina feta per complir estrictament la normativa per part del sector”, asseguren. “Sobre dades objectives es pot afirmar que el risc de contagi en un espai cultural és gairebé nul: per això n’exigim la reobertura”.

En el comunicat, que han firmat 2700 persones i que es farà arribar a la conselleria de Cultura, el sector cultural assegura que “el tancament de sales afecta directament la majoria dels treballadors de la cultura, deixant-los totalment desemparats. Sense feina, tant autònoms com contractats”.

Aquest dissabte 31 d’octubre s’han dut a terme concentracions simultànies a la de Sabadell a Barcelona, Tarragona, Reus, Valls, Sant Feliu de Llobregat, Cardedeu, Banyoles, Mataró, Argentona, Vilassar de Dalt, Mollet del Vallès, Vilafranca del Penedès o Sant Cugat, entre altres municipis.

Els teatres, obligats a confinar-se de nou

Foto portada: Un moment de la concentració a la Plaça Sant Roc. Autor: David B.