Pol Cruells

‘Embassa’t 2013’: Pol Cruells

EMBASSA’T

La cinquena edició del Festival Independent del Vallès, l’Embassa’t arriba carregada de noms propis que durant tres dies ens faran gaudir de bona música en directe. Destaquen la diversitat d’estils i propostes, però totes amb un denominador comú: són artistes “de proximitat”, catalans i en molts dels casos vallesans.

I amb aquest perfil de participants, era lògic que al Festival no hi faltessin noms sabadellencs, i entre ells un dels nostres artistes amb més èxit, el músic Pol Cruells, que ens oferirà una selecció de temes del seu segon disc, Casa i vent. I no només hi participa sinó que té el privilegi d’obrir-lo (si descomptem dues prèvies, una diumenge 7 a plaça Doctor Robert amb un concert-vermut (11:30 del matí) i l’altra a càrrec de Zea i el músic africà King Ayisoba el dimecres 10 al bar Balboa (antic Plural).
Pol Cruells ens presenta ell mateix el què ens oferirà al festival: “Serà un concert més breu, de format trio : baix, mandolina i guitarra, sense bateria i tocarem alguns dels temes del nou disc”.

Com està anant la gira de presentació de l’àlbum?
Doncs molt bé, la veritat! La setmana passada vam estar a l’Heliogàbal de Barcelona, aquesta a Cardedeu… tenim un calendari completet i això ens satisfà molt. I naturalment com a sabadellenc és un orgull i una alegría poder participar al festival Embassa’t , sobretot en un any on porten tants artistes de casa nostra. Tot i així s’ha de recordar i valorar que els organitzadors des de la primera edició están portant artistes locals, potenciant-los i apostant per ells i això és molt d’agrair

El teu nom va ser un dels darrers a difondre’s del cartell d’aquest any. Què en penses dels participants?
Trobo que els ha quedat una selecció molt maca, com acostumen a fer, amb un equilibri interessant entre l’electrònica, el pop i el folk o música més personal (Joan Colomo, Pau Vallvé…). M’agraden molt tots els noms i animo a tothom a veure’ls I escoltar-los , que és un luxe. Per citar-ne un, tinc moltes ganes de veure els Standstill.

I al teu calendari d’actuacions què més podem trobar?
Doncs dir-vos que entre moltes altres coses estaré a la Festa Major de Sabadell, a la Capella de Can Gambús, i que a l’octubre estaré al festival Petits Camaleons de Sant Cugat, que em fa una il·lusió especial perquè és un festival molt maco. Entre d’altres hi seran presents Blaumut, Els Pets, Gossos, Macaco o Jaume Sisa.

Podeu estar al dia de totes les novetats d’aquest artista a la seva web www.polcruells.cat

L’actuació de Pol Cruells tindrà lloc dijous 11 de Juliol a les 20 h a l’ auditori Espai Cultura. Recordeu que les actuacions de dijous són obertes només als que hagin adquirit l’abonament de dos dies.

Dins la secció ‘Embassa’t 2013′, aquest divendres  a les 14 hores publicarem l’entrevista a The suicide of western culture.

Foto portada: Pol Cruells en una imatge d’arxiu. Autor: David B.