Foto portada: Dalma interpretant Bailar pegados a Eurovisión.

Eurovisión: 25 anys del ‘Bailar pegados’ de Sergio Dalma

Aquest dissabte se celebra el festival d’Eurovisión. Justament fa 25 anys, el 1991, un jove sabadellenc feia des d’Eurovisión la seva primera gran incursió pública a les llars de la població amb una cançó que es convertiria en un himne. Josep Capdevila, més conegut com a Sergio Dalma, es convertia en una cara coneguda del panorama musical i la seva balada en una memorable cançó.

Un noi del tot desconegut però encara incipient Sergio Dalma va portar a Espanya a la quarta posició, amb picada d’ullet inclosa enmig de la interpretació, d’un festival celebrat en aquella edició a la capital italiana, Roma. Amb Bailar pegados es va donar a conèixer a tota Espanya i bona part d’Europa. L’edició on Dalma va prendre part va ser destacada: França i Suècia van empatar i el presentador, Toto Cutugno, va haver de ser substituït pels seus problemes amb els idiomes per entendre el sistema de votació per desempatar. Malgrat l’estel·lar actuació de Dalma i els seus 119 punts Espanya (només dos països no van donar cap punt a l’actuació), no es va poder guanyar per tercer cop Eurovisión. I molta gent va pensar que si amb Dalma no es guanyava ja no es guanyaria mai més. De moment, no els falta la raó.

Foto portada: Dalma interpretant Bailar pegados a Eurovisión.
Foto portada: Dalma interpretant Bailar pegados a Eurovisión.

L’any 2008, Televisión Española va fer una enquesta popular on va preguntar la millor cançó espanyola a Eurovisión: la guanyadora va ser Bailar pegados de Sergio Dalma. Els seus compositors, Julio Seijas y Luis Gomes Escolar, són menys coneguts. Juntament amb Esa chica es mía, Bailar pegados va catapultar la carrera musical d’un sabadellenc universal que, 25 anys després, segueix concentrant a milers de persones en cada concert.