Marta Farrés - Carles de La Rosa al Ball de la Bola. Autor: David B.

Farrés encara espera que es condemni el boicot a Mirna Lacambra

Balanç positiu de la nova alcaldessa de Sabadell de la Festa Major. Amb les incidències del pregó a Mirna Lacambra i la batalla campal a l’Eix Macià, Farrés creu que la ciutat s’ha bolcat amb les festes, malgrat el llarg pont de la Diada. 

Com és habitual la meteorologia i la participació són les preocupacions habituals del govern. Aquest any el temps ha respectat i la participació ha estat destacada segons l’alcaldessa, malgrat algun descens en espais com la jornada castellera o la cercavila infernal.

Però aquesta Festa Major es recordarà per altres fets. Primer pel boicot al pregó de Mirna Lacambra. Segueix esperant la condemna dels partits independentistes. Tots amb matisos ho van esquivar.

“Torno a demanar una condemna dels fets ocorreguts. Tot el que no sigui això em sembla que no és el que ha de ser. Aquests fets no han de tornar a passar. Hi ha espais per reivindicar i hi ha altres espais de la Festa on s’ha fet amb normalitat però no s’ha impedit que es desenvolupi la festa amb normalitat. I això hauria d’haver passat al pregó”, ha apuntat aquest dilluns en atenció a la premsa.

Però fora de l’òrbita política la festa es recordarà sobretot per la batalla campal a l’Eix Macià la nit de dissabte a diumenge. Aquí el consistori deriva als Mossos, administració competent, i vol valorar els fets amb calma. Però en relació a futures edicions, a Farrés no li disgusta que les Barraques comparteixin espai amb la fira d’atraccions i els concerts. Els concerts se seguiran fent a l’Eix Macià perquè és l’espai més ampli de la ciutat que els pot encabir. Amb uns 15.000 assistents “són dies durs pels veïns que viuen a la zona i hem de veure com podem abordar això també però el posis on el posis té un impacte”, reconeix Farrés. Per tant, tot seguirà més o menys com ara, amb alguns ajustos. Les dificultats de seguretat, tècniques i pressupostàries desaconsellen recuperar l’amfiteatre, on es van fer els concerts fins fa una dècada.

Farrés es felicita que el Punt Lila ha funcionat bé i no hi ha hagut denúncies. I també que “han funcionat bé les noves polseres per a nens i nenes”.

No hi haurà canvis profunds

El model de Festa Major està consolidat, diu l’alcaldessa, i per tant no hi haurà canvis en profunditat de cara al 2020. Se seguirà el model organitzatiu impulsat pel quatripartit d’esquerres amb comissions. “Tan de bo hi pogués participar més gent encara”, diu. En tot cas, però, emplaça a fer una valoració més en fred i amb dades.

Foto portada: l’alcaldesssa Farrés i el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, al Ball de la Bola. Autor: David B.