Carlos Cuevas i Elisabet Casanovas. Autor: David B.

L’actriu sabadellenca Elisabet Casanovas, guanyadora d’un Butaca

Aquest dilluns s’ha dut a terme al Mercat de les Flors la XXIII edició dels Premis Butaca amb dos clars triomfadors, el musical Scaramouche de Dagoll Dagom, amb sis guardons i L’ànec salvatge, dirigit per Julio Manrique que s’ha endut tres butaques.

La XXIII gala dels Premis Butaca ha estat marcada per la reivindicació del paper de les dones en el món artístic, i contra la invisibilització a la que se senten sotmeses en comparació als seus col·legues masculins.

Com és habitual, els  Butaca han comptat amb la presència de diferents sabadellencs entre els candidats. L’actriu Elisabet Casanovas ha estat la guanyadora del Premi Butaca a la millor actriu de repartiment, pel seu treball a La senyora Florentina i el seu amor Homer, un muntatge que es va dur a terme al Teatre Nacional de Catalunya, sota la direcció de Sergi Belbel.

Casanovas, emocionada, ha recollit el guardó. No era per menys, car s’ha emportat el trofeu per la primera obra en què actuava, ni més ni menys que a la sala gran del TNC, envoltada de grans noms de l’escena catalana com Mercè Sampietro, Margarida Minguillón, Teresa Urroz, Toni Sevilla o Carme Callol. El personatge de Casanovas, la ingènua Zeferina, va enamorar el públic que ara l’ha recompensada amb aquest premi.

L’actriu sabadellenca és més coneguda pel seu paper de Tània a l’exitosa sèrie Merlí de TV3. Casanovas està treballant en la producció El Fantasma de Canterville que s’estrenarà al Teatre Condal el proper 10 de febrer del 2018, on compartirà escenari amb Joan Pera i amb el també sabadellenc Òscar Castellví.

En la cerimònia dels Butaca també han estat nominats el sabadellenc Ramon Madaula (del que parlarem en breu del seu proper muntatge), al Premi Butaca al millor text teatral amb L’electe. Núria Llunell nominada al Premi Butaca a la millor caracterització pel muntatge A tots els que heu vingut.

Tot i ser Casanovas l’única intèrpret sabadellenca nominada directament, altres actors i actrius de la nostra ciutat formaven part d’alguns dels muntatges nominats. Per mencionar-ne alguns exemples, Ramon Madaula i Rosa Renom a El preu , Joan Solé a In memoriam, la quinta del Biberó, Marc Rius a Boscos  o Lluís Villanueva a Art (que es va representar aquest diumenge al Teatre Principal de Sabadell)

Foto portada: Elisabet Casanovas (dreta) amb Carlos Cuevas, en una lectura dramatitzada el passat mes de juliol. Autor. David B.