Les il·lustracions del conte ‘Nit de reis a Sabadell’ s’exposen al Pere Quart

El Casal Pere Quart exposarà, fins al 6 de gener, les il·lustracions que han dut a terme membres del col·lectiu Bafarada pel conte nadalenc Nit de reis a Sabadell, editat per l’Ajuntament.

El casal Pere Quart acull l’exposició de les il·lustracions del conte Nit de reis a Sabadell, editat per l’Ajuntament per segon Nadal consecutiu, amb text de l’escriptor sabadellenc David Vila i imatges a càrrec del col·lectiu Bafarada. Per aquesta segona edició el col·lectiu de dibuixants ha renovat les il·lustracions, que podrem veure fins al 6 de gener a l’equipament cultural.

La benvinguda a la inauguració de l’exposició ha estat a càrrec del president de Bafarda, Ricard Efa, que ha expressat en nom del col·lectiu la seva satisfacció per participar en l’edició del conte, atesa la seva àmplia difusió i perquè “és un orgull formar part d’un projecte dedicat a la ciutat”. A més, ha recordat Efa, “l’objectiu pel qual va néixer Bafarada és donar a conèixer el nostre ofici a la ciutadania i aquest projecte ens permet fer-ho”.

En segon lloc ha parlat un dels quatre dibuixants que han participat en l’elaboració de les il·lustracions, en Ricardo Jurado, que ha explicat com han abordat el procés d’il·lustrar un conte entre vàries persones “cadascú amb el seu estil i des de la seva manera de fer, però amb una visió coordinada del projecte”. Una tasca de coordinació que ha dut a terme el també dibuixant Roger Surroca. Una altra de les dibuixants del conte nadalenc, na Pam López, ha destacat els diferents elements que fan de fil conductor del relat nadalenc, com per exemple els fanalets, que apareixen al conte i que enguany l’Ajuntament també ha instal·lat al Passeig de la plaça Major. La quarta dibuixant del conte és na Marina Pessarrodona.

Nit de reis 02
Pam López, dibuixant de Bafarada, durant la inauguració de l’exposició de les il·lustracions del conte Nit de reis a Sabadell. Foto: maclaveria.

A la inauguració també ha tingut unes paraules d’agraïment la regidora de cultura de l’Ajuntament, Montserrat Chacon (l’Ajuntament edita el conte Nit de reis a Sabadell en el marc de la campanya nadalenca Sabadell il·lumina). Chacon ha traslladat la seva “satisfacció per poder treballar en projectes culturals a partir del que tenim a la ciutat, a partir de les entitats i dels col·lectius de Sabadell, que aporten la seva mirada i el seu granet de sorra”.

httpss://www.youtube.com/watch?v=KTDFkeVWi4U

El conte Nit de reis a Sabadell, que narra la primera arribada dels reis mags a la ciutat, aprofitant el relat per explicar el passat seu tèxtil i alguns trets distintius de Sabadell, s’ha repartit a les escoles de la ciutat, es pot trobar en diferents punts municipals i també es pot escoltar, llegit pel seu escriptor, al canal de YouTube de la regidoria de Cultura. L’exposició romandrà al Pere Quart fins al dia de reis.

Foto portada: els dibuixants de Bafarada, Pam López i Ricardo Jurado, i la regidora de cultura, Montserrat Chacon. Foto: maclaveria.