Xavier Puig i James Ross. Directors OSV. Autor: Cedida

Nou director per a l’OSV

L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) tindrà nou director a partir del proper 1 de setembre, després que l’actual director James Ross hagi renunciat al càrrec per motius professionals.

A partir del 1 de setembre i fins al 31 d’agost de 2020 el músic, pedagog i director d’orquestra català Xavier Puig i Ortiz (Cervera, 1973) assumirà la Direcció Titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès.

La substitució en la direcció és conseqüència de la renúncia de James Ross que havia assumit la titularitat el setembre passat i que motius professionals li impossibiliten compaginar la feina i dedicació que requereix la Simfònica del Vallès amb les altres direccions que ja realitzava i que s’han renovat pels propers anys. James Ross és, actualment, el director artístic de la National Youth Orchestra i de l’Alexandria Symphony Orchestra i continua com a director adjunt del programa de Direcció d’Orquestra de la Juilliard School de Nova York.
Per a seleccionar a Xavier Puig i Ortiz com a director titular de l’OSV, l’orquestra ha dut a terme dos fòrums interns dedicats a definir el perfil ideal, s’han escoltat i valorat diferents propostes per part dels músics i finalment s’ha votat quin candidat s’adequava millor. “Va ser un debat molt participatiu, enriquidor i que marcarà un abans i després en l’autogestió de l’orquestra: una realitat que defineix la personalitat de l’OSV, una orquestra privada on els músics són els propietaris, i que té l’afany de seguir creixent també com a organització augmentant el grau d’implicació de tots els seus treballadors, fins i tot en les decisions artístiques i de gestió”, assegura l’orquestra.

Foto portada: Xavier Puig i James Ross, directors de l’OSV. Autor: Cedida