Els Ovella Xao s'acomiadaran des de Sabadell.

La Faràndula i el Principal recuperaran el pols a finals de setembre

Sabadell reprèn a finals d’aquest mes la programació cultural de tardor al teatre La Faràndula i el Teatre Principal amb activitats de teatre, música, òpera, dansa i per a públic familiar, seguint estrictament les mesures adoptades arran de la situació provocada per la Covid-19.

La programació arrencarà el divendres 25 de setembre, al Teatre La Faràndula, amb el concert simfònic protagonitzat per l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), Carmina Burana. Aquesta cantata escènica de Carl Orff comptarà amb la participació de la soprano Alicia Amo, del tenor Beñat Egiarte i del baríton Toni Marsol.

El 3 d’octubre arribarà al Teatre Principal el concert de Las Migas, que celebren els 15 anys de la formació i a Sabadell presentaran el nou treball,  titulat Empatía. El mateix dia 3 el Teatre La Faràndula acollirà la 15a edició del Certamen Coreogràfic de Sabadell.

El 9 d’octubre, Els Brugarol arribaran al Principal. Després de Coses nostres, Ignots, Perduts i Adossats, aquest és el darrer text teatral del dramaturg sabadellenc Ramon Madaula. Una comèdia que tracta amb humor els temes de la família i la tradició, sota la direcció de Mònica Bofill.

L’OSV presentarà al Teatre Principal el concert Mozart a Praga, que es va haver de suspendre la temporada passada per la pandèmia, serà el dia 11 d’octubre. El 16 d’octubre serà el torn de la música de cambra al Teatre Principal, amb un concert del Quartet Calders, que oferiran obres de Haydn i Brahms.

L'OSV a l'escenari de la Faràndula. Autor: David B.
L’OSV a l’escenari de la Faràndula. Autor: David B.

El 18 d’octubre, l’escenari del Principal acollirà T’estimo si he begut, una coproducció de Dagoll Dagom, T de Teatre i La Brutal, que estava prevista per la programació d’aquesta primavera-estiu. Un espectacle que adapta els contes d’Empar Moliner sobre l’apassionant món de la parella. Dirigit per David Selvas, amb música original d’Andreu Gallent, l’interpreten Mamen Duch, Marta Pérez, Carme Pla i Àgata Roca, acompanyades de David Bagés, Ernest Villegas i la sabadellenca Mercè Martínez.

Els Amics de l’Òpera de Sabadell comencen la temporada operística amb La flauta màgica de Mozart els dies 21, 23 i 25 d’octubre i per tancar el mes d’octubre, el dia 30, els sabadellencs Ovella Xao ompliran l’escenari de La Faràndula de festa, un concert que servirà al grup local per acomiadar-se del públic sabadellenc, tancant una etapa de sis anys i de tres discos editats.

Mesures de seguretat

Seguint les instruccions del Procicat, la capacitat dels teatres La Faràndula i Principal serà sensiblement inferior del que és habitual, fins als 2/3 de capacitat i els assistents podran seure junts per grups de convivència, però estaran separats dels altres grups per butaques buides.

El Consistori demana al públic que arribi al teatre una estona abans de començar l’espectacle. L’ús de la mascareta serà indispensable durant tota la funció, serà obligatori l’ús dels dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’entrada i s’haurà d’entrar individualment als serveis. Per norma general, no hi haurà entreactes i, si n’hi hagués, es demanaria al públic de romandre a la butaca tret del cas d’haver d’anar als serveis. No hi haurà servei de guarda-roba ni de bar. La sortida de l’equipament es farà de forma esglaonada.

L’Ajuntament encoratja la ciutadania a adquirir les entrades en línia, de manera que l’entrada es pot descarregar al telèfon mòbil sense necessitat de manipular paper i s’eviten cues a la taquilla. Si no és possible, a partir del dimecres 16 de setembre hi haurà oberta la taquilla del Teatre Principal en horari habitual, on es recomana de fer el pagament amb targeta de crèdit. En tots els casos les persones que comprin entrades s’hauran de registrar, per tal de poder-les localitzar en cas de necessitat. Pel que fa als espectacles que no es van poder dur a terme la temporada passada i que s’han tornat a programar, cal comprar l’entrada de nou.

Venta d’entrades per fases

Aquesta temporada, la venda de les entrades es farà per fases, a partir del dimecres 16 de setembre ja es podran adquirir les localitats per a tots els espectacles del mes d’octubre; el 7 d’octubre es posaran a la venda els espectacles de novembre i 4 de desembre s’obrirà tota la programació de desembre, incloses les sessions d’Els pastorets, que tindran una darrera sessió el 10 de gener de l’any que ve. L’Ajuntament encoratja la ciutadania a adquirir les entrades en línia, de manera que l’entrada es pot descarregar al telèfon mòbil sense necessitat de manipular paper i s’eviten cues a la taquilla. Si no és possible, a partir del dimecres 16 de setembre hi haurà oberta la taquilla del Teatre Principal en horari habitual, on es recomana de fer el pagament amb targeta de crèdit. En tots els casos les persones que comprin entrades s’hauran de registrar, per tal de poder-les localitzar en cas de necessitat. Pel que fa als espectacles que no es van poder dur a terme la temporada passada i que s’han tornat a programar, cal comprar l’entrada de nou.

Foto portada: Els Ovella Xao s’acomiadaran des de Sabadell.