Foto portada: una parada de llibres, a Sabadell. Autor: David B.

Els llibreters, satisfets amb Sant Jordi

S’acaba un nou Sant Jordi i, una vegada més, toca que els llibreters facin balanç de l’edició d’aquest any, que ha caigut en dilluns però que ha aprofitat tot el cap de setmana. Des de Sabadell, algunes de les llibreries de la ciutat han valorat positivament la diada d’enguany, semblant a la de l’any passat, tot i que hi ha opinions diferents.

“La valoració és positiva, ha fet molt bon dia i hem fet un Sant Jordi llarg, des de dissabte fins avui”, expliquen des de la Llar del Llibre, que destaquen el fet de que “continuem fent d’un dia laborable un festiu”. “Hem tingut una tarda bastant moguda, però el matí ha estat més calmat”, diuen des de Norma Comics, que també consideren que han venut una quantitat de llibres semblant a la de l’any passat.

Can Gambús

A la Llibreria Tècnica també valoren la jornada d’aquest any i destaquen que “d’un dia com Sant Jordi en vivim almenys fins al juny”. L’aspecte més negatiu que veuen a la diada d’enguany és “l’abandonament” dels antics jardins de la Caixa Sabadell, que aquest any no han rebut gaire afluència de públic.

L’opinió més diferent és la de la Llibreria Paes, que sí que ha notat un descens de vendes respecte a l’any passat i ho relacionen amb el dia en què ha caigut la festa. “L’any passat va ser cap de setmana i el diumenge va ser fortíssim, des de primera hora fins al final, aquest any ha estat més irregular”, expliquen.

El procés acapara les vendes

Pel que fa als llibres més venuts d’enguany, el tema principal ha estat el referèndum de l’1 d’octubre i tots els relacionats amb el procés. Destaquen, per exemple, el llibre de fotografies Dies que duraran anys, del fotoperiodista Jordi Borràs, i Operació Urnes, que explica com es van transportar les urnes fins a Catalunya.

A banda d’aquesta temàtica, la resta de llibres venuts estan força repartits i hi podem trobar novel·les policíaques, Carme Riera o Paul Auster. Pel que fa a còmics, se n’han venut de Zelda, Pokémon i Maus.

Foto portada: visitants en la parada d’una llibreria, aquest Sant Jordi. Autor: David B.