Foto portada: concentració del sindicats, aquest dimecres a la plaça Sant Roc. Autor: cedida.

El descontent sindical amb el govern local va a més

Les relacions entre el govern quatripartit i les seccions sindicals des de l’inici han estat fredes, però van empitjorant, especialment des que les centrals han volgut iniciar la negociació del nou conveni col·lectiu, sense resposta per part de l’executiu. Tant CC.OO com la UGT i el SPPM Cat asseguren que la situació ja és “inacceptable”.

Els sindicats van obrir el passat 15 de març la negociació per un nou conveni col·lectiu, posant-se a disposició del govern de Sabadell (més info: ‘Tret de sortida a la negociació del conveni‘). Després de dos mesos i mig no han obtingut resposta i segons els sindicats ara se’ls ajorna l’inici de les trobades fins el mes de setembre. A més, denuncien que l’executiu té pensat contractar una consultora externa per ser assessorats. Un fet que ha enutjat fortament les centrals sindicals especialment en un govern que es decanta per la gestió pública dels serveis.

Fa més d’un any tant CC.OO com UGT i el SPPM (Sindicat de Policies Municipals de Catalunya) ja denunciaven que no veien cap canvi ni transformació en l’equip de govern respecte els anteriors executius. Ha passat el temps i la percepció ha empitjorat: no s’està pagant el Fons Social que preveu el conveni, no s’ha iniciat la negociació pel nou conveni. “Tenim la sensació que no comptem per res i que tenim un govern que ens menysté”, han explicat les centrals en un comunicat enviat al miler llarg de treballadors municipals.

Foto portada: concentració del sindicats de l’Ajuntament, al març a la plaça Sant Roc. Autor: cedida.