Foto portada: Ayuso i Sánchez, aquest dilluns. Autor: Aj. Sabadell

El Sabadell Smart Congress amplia els seus continguts en la tercera edició

La tercera edició del Sabadell Smart Congress tindrà lloc els dies 25 i 26 de febrer a Fira Sabadell. Aquest saló incorporarà algunes novetats al voltant de tres eixos: les tendències de l’urbanisme a les ciutats mitjanes, les noves tecnologies en l’àmbit de la salut i el finançament de projectes de ciutat intel•ligent.

El tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, i el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, han presentat aquest dilluns el programa que es planteja reunir en un únic espai els actors implicats en el desenvolupar les ciutats intel•ligents: governs locals, operadors tecnològics, empreses de serveis o institucions financeres. El congrés s’orienta al concepte Smart City, però en les ciutats mitjanes.

Es tracta d’una cita consolidada i una oportunitat pels municipis petits i mitjans, pels petits emprenedors, estudiants i investigadors per conèixer el finançament existent de la Unió Europea per projectes de ciutat intel•ligent”, ha assegurat Ayuso.

En la seva primera edició el certamen va tenir la visita d’un referent internacional en la temàtica, com és el nord-americà Jeremy Rifkin. En aquesta ocasió entre els ponents es comptarà l’ex alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el cirurgià i expert en tecnologia 3D aplicada a la medicina Lucas Krauel i alguns experts acadèmics. Durant el congrés es durà a terme la Junta Directiva de la Red Española de Ciudades Inteligentes, que està presidida per l’alcalde de Santander, Íñigo de la Serna (PP).

La nau central de Fira Sabadell serà espai d’exposicions. L’entrada al congrés costarà 25 euros (amb descompte per inscripció via web) però es pot visitar l’espai d’exposicions sense cap cost.

Assistents escolars a l'edició de l'any passat. Autor: J.d.A
Assistents escolars a l’edició de l’any passat. Autor: J.d.A

El consistori ha explicat que un dels aspectes més destacats del saló serà la recreació d’un carrer de Sabadell amb les possibles aplicacions i productes innovadors en temàtica smart city com ara punts de recàrrega per vehicles elèctrics, una mostra de vehicles elèctrics, també un parquímetre que alhora és punt de recàrrega per vehicles elèctrics, un carregador de telèfon mòbil a la via pública, un fanal amb il•luminació LED amb sensor atmosfèric, un tòtem de promoció comercial i un de promoció turística, una escombradora elèctrica que s’utilitza per la neteja de la via pública a Sabadell, així com una moto de disseny ecoeficient. A més, també hi haurà una bústia de recollida pneumàtica.

En aquest carrer a més, es podrà veure una casa passiva amb alta eficiència energètica i sostenible, eficient, aïllada i ventilada i una mostra de casa de zero emissions. A més, una empresa aportarà una mostra dels seus drons utilitzats en el marc de l’agricultura amb tècniques que permetrien obtenir informació de la vegetació sense necessitat d’estar en contacte directe amb ella i visualitzar, a través de les imatges, diferències en l’aspecte del cultiu. Es farà una demostració al Parc Agrari per mostrar com els drons són útils per a l’agricultura de precisió.

Concurs d’aplicacions mòbils

De nou, el congrés tindrà un concurs per a aplicacions mòbils, organitzat per l’empresa pública Promoció Econòmica Sabadell per aquells qui dissenyin una aplicació funcional per a dispositius relacionada amb les activitats o serveis dels municipis. El primer premi serà tenir un estand gratuït a la propera edició del congrés, l’exposició del producte en una ponència davant del públic del congrés i la possibilitat de presentar-lo davant dels membres de la RECI. A més, tindran durant tres mesos espai en un dels centres per a emprenedors de la ciutat (Can Roqueta i Fira Sabadell). Alternativament, podrà optar a una retribució de 1.000 euros.

Foto portada: Ayuso i Sánchez, aquest dilluns. Autor: Aj. Sabadell