Foto portada: sortida del polígon Can Roqueta, aquest dimarts. Autor: M.Tornel.

Les vitals obres al polígon de Can Roqueta començaran finalment al febrer

Les obres per posar al dia el polígon industrial de Can Roqueta, el més important de Sabadell i ara en plena expectativa per la imminent arribada Amazon, començarà en un parell de mesos, segons han detallats fonts municipals a aquest digital. Les obres s’han adjudicat finalment aquest dilluns després d’una llarga tramitació. S’invertiran 2,2 milions d’euros. 

La majoria de la despesa anirà a càrrec de la Diputació de Barcelona, mentre que l’Ajuntament pagarà prop del 15 per cent del total i l’Associació d’Empreses i Propietaris del PAE Can Roqueta el 5 per cent restant.

Intervencions

Al llarg d’un any es faran dues rotondes d’obra (ja existeixen mitjançant tanques), es millorarà l’asfaltat, es canviaran arbres, nova il·luminació, s’instal·laran càmeres de vigilància, hi haurà carrils bici a la zona i s’ampliaran el número de places d’aparcament davant del Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta. Així s’intervindrà en els sentits de la marxa, es reduirà l’amplada dels carrils de circulació per reduir la velocitat i es faran nous passos de vianants. També una actuació per a vianants a la cornisa del riu Ripoll, per millorar la qualitat de vida dels residents i usuaris de la masia de Can Bordoll, on la Fundació ATENDIS per a discapacitats psíquics, té el seu principal centre.

Retards

Segons el primer calendari, amb l’anterior govern municipal, les obres es farien al llarg del 2019. Després, ja amb el govern Farrés havien de començar abans d’acabar l’any. Finalment, però ho faran uns mesos més tard. De l’execució a termini penja cobrar o no la subvenció provincial.

Més de 4.000 treballadors

El polígon de Can Roqueta té un total de 72 hectàrees i un 80 per cent aproximadament d’ocupació i 249 empreses ubicades que ocupen a 4.125 persones.

Foto portada: el polígon Can Roqueta, ja amb la connexió amb la B-140. Autor: David B.