Foto portada: captura del vídeo de cloenda del programa.

El programa Orienta +30 es clou inserint 34 aturats de llarga durada

La primera edició del pla Orienta +30 celebrat a la biblioteca del Nord s’ha tancat per a les 92 persones en atur des de feia tres anys o més. Segons dades municipals, 34 persones han tornat a treballat (el 37 per cent), i 24 persones segueixen fent-ho després del seu pas pel projecte (un 26 per cent). El consistori es mostra satisfet dels resultats. Els participants valoren la formació amb 9 punts sobre 10.

El projecte s’ha fet de la mà de la Fundació Privada ECOM i la Fundació Secretariado Gitano, a la bibioteca del Nord, entre Ca n’Oriac i la Plana del Pintor (més info: ‘Aturats de llarga durada reben formació al Vapor Llonch‘). Hi han participat persones majors de 30 anys i menors de 55 anys. 64 dels 92 participants portaven a l’atur, com a mínim, tres anys. Dels participants, un de cada quatre van trobar feina i a dia d’avui la mantenen. En 62 casos se’ls ha derivat a noves accions de formació per complementar el seu currículum.

És una de les primeres accions de formació per l’ocupació que surt del Vapor Llonch però es fa descentralitzada, un “al·licient” per a participar-hi segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, especialment per als veïns de la zona nord.

“Estem fent una experiència de treball transversal important en l’àmbit de la intervenció comunitària al districte 3 a l’Àgora del Nord, un treball conjunt entre veïnat, entitats i responsables municipals, que en el cas d’Orienta+30, ha obtingut resultats concrets que ajuden a transformar i dignificar situacions de famílies concretes, generant ocupació a la ciutat”, diu el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez.

Totes les persones ateses han rebut assessorament individualitzat i han participat en accions per a millorar la seva ocupabilitat i el seu posicionament per a la recerca de feina. A partir de l’anàlisi del perfil de les persones usuàries, s’han proposat les accions més adequades per dotar-les dels recursos, coneixements tècnics i competències bàsiques per facilitar la seva inserció laboral.

Foto portada: captura del vídeo de cloenda del programa.