El Molí de Sant Oleguer se suma a la xarxa d’equipaments municipals que ofereixen programes d’ocupació. L’Ajuntament ha destinat prop de 130.000 euros per convertir l’antic alberg, tancat des del 2021, en un centre de formació per a persones amb complicacions afegides per trobar feina. “Malgrat les dificultats del col·lectiu, la inserció que tenim contrastada en aquestes formacions és del 34 per cent”, ha exposat el regidor de Desenvolupament Econòmic, Rodríguez Galián.
El consistori ha inaugurat aquest dimecres la “tercera pota” del seu projecte d’ocupabilitat. Es tracta del Molí de Sant Oleguer, una obra patrimonial del segle XVIII que en els darrers anys havia funcionat com a alberg. Les obres han permès transformar-lo en una petita escola per a adults que compta amb un grapat d’aules, despatxos, tallers i cuina. D’altra banda, per desenvolupar els cursos d’horticultura també es compta amb un hivernacle a l’exterior. “Estem parlant d’un edifici històric amb un entorn immillorable per desenvolupar formacions”, ha defensat el tinent d’alcaldessa, Lluís Matas.
Segons ha detallat Galián, entre 60 i 80 persones es formaran a les noves instal·lacions al llarg de l’any. A diferència de les formacions del Vapor Llonch o Cal Molins, en què el públic és més ampli, els estudis que acull el Molí de Sant Oleguer van destinats fonamentalment a veïns i veïnes dels barris del sud i de l’àmbit del Ripoll, on l’administració ha detectat una major dificultat per accedir al mercat laboral. També hi ha itineraris per a dones en atur i nouvinguts en situació irregular. “No deixar ningú enrere continua sent un objectiu prioritari”, assegura el regidor.
Pel que fa a les especialitats, actualment hi ha dos grups de joves formant-se en els sectors de l’atenció a la infància i la dinamització esportiva. A més, un tercer grup, exclusivament de dones, està adquirint experiència en horticultura i jardineria. Com a part del projecte, que dura entre 9 i 12 mesos, els participants reben un primer contracte per poder posar en pràctica els seus coneixements a serveis que ofereix el mateix Ajuntament. És el cas, per exemple, dels casals municipals d’estiu, els complexos de gent gran o l’hort municipal.
Contingut relacionat:
Foto de portada: un moment de la classe d’atenció a la infància. Autor: Jordi M.