Foto portada: el secretari comarcal de CC.OO, Enrique Rodríguez. Autor: O.Orriols

CC.OO denuncia que una empresa càrnica, Maper Carns, obliga a compartir EPIs i convoca vaga

El sindicat Comissions Obreres ha convocat dues jornades de vaga a l’empresa Maper Carns, amb seu a Sabadell. És una indústria càrnica i el sindicat denuncia que s’està obligant la plantilla a compartir Equips de Protecció Individual en plena pandèmia. 

En concret i segons la central sindical, s’està obligant la plantilla a intercanviar-se cascos, arnesos i ulleres de protecció. Segons el sindicat, Maper Carns té prop d’un centenar de treballadors i seu a la Zona Hermètica.

“En la situació de pandèmia actual suposa posar en risc la seguretat i la salut de les persones que treballen a l’escorxador”, insisteixen en un comunicat.

D’altra banda, mantenen que l’empresa va fer un ERTO, que ja ha aixecat, però que s’estan aplicant mesures de flexibilitat laboral acordades només per a l’ERTO, a més d’esquivar el pagament dels plusos per soroll i nocturnitat previstos al conveni.

Dues jornades de vaga

Per tot plegat, CC.OO convoca dues jornades de vaga. La primera començarà amb l’inici del torn de nit del diumenge 12 de juliol i durarà 24 hores. La segona jornada començarà a les 22 hores de dijous 16 de juliol i acabarà l’endemà a la mateixa hora.

Foto portada: un acte del sindicat CC.OO a Sabadell, fa uns anys. Autor: J.d.A.