Foto portada: signants de l'acord, aquesta tarda. Autor: CCVOC.

Paquet de mesures per reactivar la indústria com a motor econòmic

Un total de 37 entitats del Vallès Occidental han aprovat una estratègia conjunta per reactivar la industria en aquest territori. L’acord s’ha signat en el marc del Pacte per la Reindustrialització en aquesta comarca, i inclou el desplegament del pla d’acció 2018-2019, que indica els camps sobre els que cal intervenir.

Entre el pla d’acció 2018-2019, destaca la implementació de mesures de fiscalitat, l’impuls de la indústria 4.0, la millora de l’accessibilitat i la mobilitat dels polígons industrials o les accions sectorials en economia circular. A banda, els membres del pla s’han compromès a alinear-se amb el Pacte Nacional per a la Indústria per trobar línies estables de treball.

Mesures establertes en el pla d'acció 2018-2019.
Mesures establertes en el pla d’acció 2018-2019.

El Vallès Occidental aporta un 11 per cent del PIB català. Els llocs de treballs industrials a la comarca signifiquen una aportació del 17 per cent en el conjunt de Catalunya i dins de la comarca suposen el 21 per cent del total. De fet, el aquesta comarca compta amb 76.256 persones treballant en el sector de de la indústria (assalariats i autònoms), del total dels 373.507 treballadors i treballadores. Pel que fa a les empreses industrials, la comarca compta amb 4.366 i 140 polígons d’activitat econòmica que ocupen el 8 per cent del total del territori comarcal.

Qui signa?

Els 23 ajuntaments de la comarca, els sindicats CC.OO i UGT, les patrocinals CIESC, Pimec i Cecot, les cambres de Sabadell i Terrassa, les universats UAB, UPC, UIC i l’ESDI, així com els centres tecnològics Eurecat i Leitat, i el Col·legid’Enginyers Industrials subscriuren els acords.

Foto portada: signants de l’acord, aquesta tarda. Autor: CCVOC.