Jordi Casas. Autor: David B.

Jordi Casas s’incorpora al Consell Econòmic i Social en representació de Foment

El director del Gabinet de Presidència de Foment del Treball, Jordi Casas, s’ha incorporat com a conseller del Consell Econòmic i Social (CES) en representació de la patronal. Casas va començar la seva experiència laboral com a assessor jurídic del Gremi de Fabricants de Sabadell, on va estar entre 1977 i 1987. El Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat aquest dimecres la composició dels membres del CES, aprovada aquest dimarts pel Consell de Ministres.

Jordi Casas té una llarguíssima trajectòria política vinculada a l’extinta Unió Democràtica de Catalunya, iniciada al Gremi de Fabricants i sempre a mig camí entre Barcelona i Madrid, amb un ull sobre Sabadell. Va ser regidor a l’ajuntament de Sabadell durant l’últim mandat de l’alcalde Antoni Farrés (1995-1999). Ja abans havia estat diputat al Congrés (1989-1993), i també ho va ser al Parlament (1995-2003). També ha estat senador (2003-2011).

Més endavant va ser el màxim responsable de la delegació de la Generalitat a la capital espanyola (2011-2013), fins que va dimitir l’estiu de l’any 2013 disconforme amb l’evolució de l’incipient procés independentista:

“No estava disposat a bellugar-me per Madrid venent el procés, quan portava 20 anys dient el contrari”, relatava en una entrevista a iSabadell l’any 2017. Casas va fer bandera de l’entesa i el pactisme a Madrid: “Un polític no és un mercenari i no pots trair la teva intimitat. Per aquesta raó em vaig anar cap a casa”.

Durant el mandat de Joan Rosell a la gran patronal espanyola, que es va allargar fins l’any 2018, Casas va formar part de la Junta Directiva de la CEOE. Ara és el director de gabinet de presidència de Foment del Treball. El president de la patronal catalana és Josep Sánchez-Llibre, qui també va ser diputat molts anys a Madrid per CiU.

Què és el Consell Econòmic i Social?

El CES és un òrgan consultiu del govern central en matèria econòmica i laboral. Té personalitat jurídica pròpia i autonomia orgànica. La seva principal funció és assessorar el ministeri d’Ocupació i Segurerat Social en aspectes de la seva competència.

Més informació: 

Jordi Casas, polític: “fa falta una idea col·lectiva de ciutat i que algú la lideri”

Foto portada: Jordi Casas, en una entrevista. Autor: David B.