Foto portada: Elís i Maranges, aquest dimarts. Autor: J.d.A

Pimec demana una Unitat de Promoció dels Vallesos que capti inversions

La patronal Pimec demana més col·laboració entre el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, un cop s’ha consumat el cop de porta a la fusió dels dos consells comarcals. La patronal, no obstant, assegura que cal una Unitat de Promoció conjunta per atraure inversions exteriors i promoure millores als polígons industrials.

Més enllà del debat administratiu, la patronal Pimec assegura que cal més col·laboració entre les dues comarques vallesanes i tots els seus agents econòmics, socials i administracions. En aquest sentit, el president de Pimec Vallès Occidental, Francesc Elías, sosté que cal treball conjunt per “optimitzar recursos, accions de recuperació del teixit productiu, la reducció de taxes d’atur o vetllar pel model català de comerç”. El seu homòleg al Vallès Oriental, Vicenç Paituví, manté que “convé impulsar la col·laboració”, tot sostenint que “cada comarca té la seva pròpia identitat”.

Tant el Consell d’Alcaldes del Vallès Occidental com el Consell d’Alcaldes del Vallès Oriental han tancat la porta a la fusió dels dos ensos comarcals (més info: ‘Absolutament descarta’ la fusió dels Vallesos). No obstant, l’informe de l’Institut Cerdà posa exemples de cooperació en la gestió dels residus, l’aigua o els espais naturals, que el món econòmic creu que cal ampliar i aprofundir.

La proposta

En aquest línia, Pimec vol una Unitat de Promoció conjunta per atraure inversions exteriors i promoure millores als polígons industrials. La unitat hauria de tenir la tutela dels consistoris i les entitats empresarials com una forma de col·laboració público-privada. A més, volen que una part de l’IAE (Impost d’Activitats Econòmiques) es destini a finançar la Unitat de Promoció. En definitiva, la patronal vol formes de cooperació pràctiques que donin facilitats, atreguin inversió i feina als Vallesos.

Foto portada: Francesc Elías, a l’esquerra. Autor: J.d.A.