Esteve Calzada. Autor: R.Benet

L’exdirectiu del FC Barcelona Esteve Calzada, cara visible del nou CE Sabadell

L’empresari del món del futbol Esteve Calzada liderarà el nou projecte empresarial del Centre d’Esports Sabadell, a través de l’empresa Sabarcat Partners SL, que ha comprat el 63 per cent de les accions del CE Sabadell al grup Viacron. Antoni Reguant seguirà sent president. Es preveuen canvis en el consell d’administració.

Calzada ha estat present des del primer dia i aquest dimecres ha comparegut juntament amb Reguant. Un home de futbol, amb una llarga trajectòria, conegut entre la premsa esportiva i divulgador dels negocis esportius. Té 50 anys i és llicenciat en Econòmiques i Empresarials, MBA per ESADE i Màster en Màrqueting a la University of California. Va ser director comercial i de màrqueting del FC Barcelona entre 2002 i 2007, durant les presidències de Joan Gaspart i després Joan Laporta. Des del 2007, és conseller delegat de l’empresa de màrqueting esportiu PrimeTimeSport, que va fundar. La societat està especialitzada en assessorar clubs de futbol a nivell internacional, representant a jugadors i gestionant drets d’imatge. El llibre Show me the money, sobre màrqueting esportiu, és obra seva.

Calzada serà el cap visible de Sabarcet Partners SL, nou  màxim accionista del CE Sabadell després d’adquirir el 63 per cent de les accions que controlava en la seva majoria el grup Viacron SA. Els acords s’han signat aquest dimecres, i s’han presentat aquesta tarda. Segons el comunitat facilitat pel club, es contempla la injecció “immediata” de liquiditat al CE Sabadell per garantir el seu funcionament “des del primer dia”.

Reguant seguirà sent president

Antoni Reguant seguirà sent president, i amb Calzada i dues persones més, Alfredo Merino, tècnic durant anys del futbol base del Real Madrid, i Bruno Batlle (director general de PrimeTimeSport), formaran una comissió executiva de gestió que, segons el club, fa dies que ja està treballant. Calzada ha dit que la comissió prendrà les decisions esportives, entre elles, l’entrenador. “La comissió té perfils de tots els àmbits”, segueix Calzada. En els propers dies es produiran canvis al Consell d’Administració del CE Sabadell per reflectir la nova composició accionarial.

Cop de porta a Jose García

Així es tanca la incògnita oberta la setmana passada, quan es va conéixer que Viacron finalment no vendria les empreses a l’home fort de Hummel, José García, qui havia anunciat que compraria el 80 per cent de les accions (més info: ‘Sorpresa majúscula al CE Sabadell‘). “Tenim agraïment etern a José García”, ha assegurat Reguant, qui ha recordat que la marca de roba esportiva té un contracte de tres anys amb l’entitat arlequinada. “Hummel és patrocinador del club. Tenen un contracte. Volem parlar amb ells i buscar fórmules i solucions on estiguin còmodes”, ha afegit Calzada.

Foto portada: Esteve Calzada, a la Nova Creu Alta. Autor: R.Benet