David de la Cruz

De la Cruz, de menys a més al Tour de França, vuitè a la contrarellotge decisiva

El ciclista sabadellenc David de la Cruz acaba aquest diumenge un Tour de França on ha anat de menys a més. De la Cruz ha estat vuitè en una contrarellotge històrica, ja que farà caure, si res no ho impedeix, el títol en favor del seu company, el jove eslovè Tadej Pogacar, que va remuntar els 57 segons que el separaven del literat i demà es proclamarà campió d’un Tour excepcional.

La principal volta ciclista del món s’ha disputat aquest any entre agost i setembre, a causa del coronavirus. Més en temps de Volta Ciclista a Espanya que no de Tour, que es disputa habitualment al juliol. Però els canvis, i el relleu generacional a la pròpia cursa, han fet renéixer aquest any l’afició ciclista.

Pel que fa al ciclista de Sabadell, va començar molt malament la prova, ja que va patir una duríssima caiguda en la primera jornada i es va fracturar el sacre. Però el d’Espronceda s’ha anat recuperant i cada dia ha millorat el seu rendiment. Aquest dissabte ha estat fantàstic, acabant vuitè a la contrarellotge individual.

Triomf de Pogacar

A més, la jornada és històrica pel seu equip, UAE Team Emirates. Un company de De la Cruz guanyarà el Tour. Tadej Pogacar, de 21 anys, s’ha exhibit i ha remuntat els 57 segons que li separaven del liderat. Si aquest diumenge no passa res especial, i habitualment no succeeix en la darrera etapa, serà el campió del Tour 2020. Triple maillot a més: classificacio general, millor jove i campió de la muntanya. Una fita amb pocs precedents.

Per la seva part, el ciclista sabadellenc acabarà en 70è lloc. Una classificació molt meritòria ja que no gaire gent, després de la caiguda, apostava que De la Cruz acabés arribant a París. És més, serà el primer cop que De la Cruz acaba la seva participació a la principal volta ciclista del món.

Foto portada: De la Cruz, aquest dissabte. Foto: UAE Team Emirates.