Sabadell RC

Malestar al Sabadell Rugby Club: no tenen on entrenar

Els membres del Sabadell Rugby Club estan molestos amb l’Ajuntament perquè, un any més, estan a punt de començar la pretemporada amb moltes incerteses pel que fa a les instal·lacions on entrenar. Ara mateix ho fan en diferents parcs i jardins, com davant el BMC, a Sant Quirze. Porten cinc anys itinerant i diuen prou. 

Un fil de Twitter d’un dels jugadors de l’equip, @FXBenet, explica la problemàtica amb tot detall i ha donat transcendència pública al desencís del club. Després s’hi han sumat altres jugadors i finalment el propi club. En resum: el Sabadell Rugby Club va néixer fa cinc anys. Com no hi havia instal·lacions esportives lliures on entrenar i jugar, ho van començar fent a Santa Coloma de Gramenet. Després de dos anys, ja van poder entrenar al municipal de la Roureda, on juguen els partits de casa.

Tot i així, per problemes amb els gestors del Municipal de la Roureda, la darrera temporada l’equip entrenava a Sant Oleguer entre les 10 de la nit i quarts de 12 de la matinada. Uns horaris intempestius per fer créixer el rugbi a Sabadell en un equip que, tot i així, acumula ascensos.
A falta de pocs dies per la pretemporada, “com la peli d’Atrapat en el temps, o El dia de la marmota“, diu @FXBenet a Twittter, “hem començat la pretemporada sense camp”.

Ara per ara, els jugadors estan entrenant en parcs, com davant el Barcelona Moda Center, a Sant Quirze, perquè no tenen instal·lacions municipals on fer-ho ni tampoc horaris. Aquest dijous el club s’ha posicionat de forma oficial. El seu president, Arnau Vidal, sosté que porten mesos de negociacions amb el consistori, sense solució pel moment. Resumeix les seves peticions:

“Només demanem un camp on poder entrenar tres dies per setmana els dos equips i amb uns horaris acceptables”, diu. “Portem massa anys intentant formar part de la ciutat i sembla que des de dalt no hi hagi interès en ajudar-nos a aconseguir-ho”, es queixa.

El club demana horaris normalitzats tres dies per setmana on puguin entrenar tant l’equip masculí com el femení. Una de les sortides ofertes pel consistori, davant la manca d’espais esportius, era separar l’equip masculí del femení. El club ho rebutja.

Foto portada: un parti del Sabadell RC la darrera temporada. Autor: Sabadell RC.