Miguel Durán

Miguel Durán deixa el CN ​​Sabadell

La nova política del Club Natació Sabadell explicitada abans de l’estiu en que es vol que els nedadors “entrenin a casa” i limitar al màxim els fitxatges externs ha quedat patent amb la marxa d’un dels millors esportistes de l’entitat, Miguel Durán Navia.

Aquest nedador nascut a Almendralejo (Badajoz) es va enrolar fa unes temporades al Club Natació al qual va oferir moments brillants. Passarà a la història per haver estat repescat després d’una sortida falsa en els Jocs de Rio de Janeiro durant les sèries classificatòries de 400 lliures. La seva imatge va donar la volta al món (més info: ‘L’odissea de Miguel Durán‘).

Aquest any, però no va estar fi al Mundial de Budapest, amb 1.50.34 en els 200 lliures, lloc 46, i el el vintè dels 400 lliures. I no seria que no va treballar. Es va passar llargues setmanes en entrenaments en alçada a Sierra Nevada, però no va poder aconseguir els seus objectius.

Mai ho havia fet. Van ser unes setmanes dures, però vaig pensar que m’anava a sortir bé. No va ser així”, va comentar el mateix nedador a l’acabar el Mundial.

La seva intenció és continuar entrenant amb Fred Vergnoux en aquest selecte nucli d’esportistes d’elit, i aquesta decisió no encaixa amb la nova directriu del Club. No serà l’únic nedador a abandonar plantilla sabadellenca.

Sánchez sí segueix

En canvi qui continuarà és Marc Sánchez, que per qüestions d’estudi i treball es troba radicat a la seva Mallorca natal, entrenat per Gabriel Arrom i el campió paralímpic Xavi Torras. Marc aquest any no va estar al Mundial, però ha xifrat les seves esperances en la temporada que ara s’inicia.