Dos sabadellencs correran en el primer campionat de motociclisme paralímpic d’Espanya

  • El sabadellenc Álex Cruz és el número 1 del motociclisme paralímpic a escala europea. 
  • Aquest diumenge se celebra la primera carrera d’aquest esport a escala estatal. 

Dos sabadellencs competiran aquest diumenge 30 de juny en la primera carrera de Motociclisme Paralímpic d’Espanya. Álex Cruz i Jordi Simón viatjaran al circuit Ricardo Tormo (València) per demostrar que són capaços de competir en un campionat de motocicletes, malgrat la seva paraplegia. En total seran 15 concursants d’arreu del món.

La primera carrera estatal de Motociclisme Paralímpic se celebrarà al circuit valencià Ricardo Tormo aquest diumenge. Dos pilots paraplègics de Sabadell, Álex Cruz i Jordi Simón, competiran contra 13 pilots d’arreu del món. Cruz és l’actual campió d’Europa, però per Simón serà l’estrena oficial en el món del motor. L’única diferència respecte a les curses estàndards és que els participants no s’alinearan a la graella de sortida, sinó que sortiran arrenglerats des del lateral de la graella.

Cruz i Simón reconeixen que els esportistes discapacitats pateixen moltes discriminacions en tots els àmbits. De moment, a Espanya els pilots paraplègics no poden entrenar ni concursar amb els companys que no pateixen cap discapacitat “perquè poden suposar-los un risc”, segons els han dit a Cruz i Simón cada vegada que ho han intentat. Àlex Cruz desmenteix aquesta afirmació amb un argument de primera mà:

“He pujat a quatre podis i he competit en carreres estàndards, però sempre amagant la meva identitat. Com poden refutar que no estem capacitats si no se’n van ni adonar?” pregunta el pilot veterà. “És més, tots nosaltres ja tenim una certa edat i una certa experiència, fet que ens dota de precaució. En canvi, als pilots que no se’ls posa cap obstacle per córrer, són molt més arriscats i precipitats”.

Espanya és el tercer país en organitzar una carrera de motociclisme per a paralímpics. França i Itàlia van organitzar ara fa un any el Campionat Europeu de Motociclisme Paralímpic, el guanyador del qual va ser el sabadellenc Alex Cruz. El que se celebrarà a València aquest diumenge 30 de juny serà la prova pilot i, si tot va bé, l’any que ve es repetirà.

Álex Cruz, en una prova. Autor: cedida.
Álex Cruz, en una prova. Autor: cedida.

El debutant Jordi Simón prepara la carrera amb esportivitat: “Tots els pilots som guanyadors pel simple fet de poder aprofitar aquesta oportunitat”. Alex Cruz l’observa com el fruit després de molt d’esforç: “hem suat molt per aconseguir aquest reconeixement. El i ens farem valdre”. Ambdós sabadellencs estan sorpresos positivament perquè a la cursa d’aquest cap de setmana hi ha més participants del que és usual. Segons ells, a les curses que s’havien celebrat a França o Itàlia acostumaven a ser deu pilots com a màxim; en canvi, en aquesta hi han cinc inscrits més.

Foto portada: Jordi Simón i Alex Cruz, pilots del primer Campionat de Motociclisme Paralímpic d’Espanya. Autor: David B.