Foto portada: Carbonell, a l'esquerra, amb la medalla de plata. Autor: FINA.

Carbonell, plata en ‘solo’ tècnic al Mundial de Gwangju

La nedadora insígnia de l’actual equip espanyol, Ona Carbonell ha confirmat a la final del ‘solo tècnic’ la seva medalla de plata a la qual apuntava des de la preliminar. Molta emoció a la piscina perquè la seva més directa rival, la japonesa Inui, que va sortir abans que ella, va aconseguir 92,3084, gràcies que va millorar la seva puntuació en els elements.

Ona Carbonell va estar impecable amb el seu missatge de Nelson Mandela, un autèntic manifest polític sobre la preponderància de l’esport com a element de cohesió en la humanitat. El seu quart mundial com a solista li ha permès sumar la seva segona plata, unida als dos bronzes precedents, i la situa com un valor històric de la natació artística.
L’execució ha estat bona, però, l’aspecte creatiu ha tingut el seu pes en l’avaluació de les jutges. 92.5002 ha sumat la nedadora del CN Sabadell al total dels seus guarismes on es valoren els exercicis obligatoris. A la preliminar va aconseguir 91.8259 Després d’un any de descans. La del Club ha tornat molt fort i apunta a buscar una medalla olímpica a Tòquio 2020, tot i que haurà de ser en el ‘duo’ o a l’equip ja que el ‘solo’ no està en el programa olímpic.

“Estic molt contenta i emocionada , es el meu setè mundial consecutiu, 21 medalles. No m´ho puc creure. No m ho puc creure. He treballat amb la Mayu preparant els Jocs, són altres proves, el duet i l equip però, ella coneix molt be el cos i la ment. Era una composició molt creativa, però ha sortit be”, ha assegurat Carbonell.

Bronze a Barcelona i a Kazan i plata a Budapest, la carrera d’aquesta esportista és de primeríssima línia, seguint el camí de les seves antecessores Gemma Mengual i Andrea Fuentes.

Or per a Kolesnichenko

La russa Kolesnichenko, pertany a una altra galàxia seva puntuació va ser de 95.0023 que no és el seu millor registre, però li val per accedir a la cúspide mundial.

Ara Carbonell competirá amb el ‘solo’ lliure, amb una composició molt trencadora que guarda en secret, gairebé només la saben les noies del CAR, i en el ‘duet’, ‘l’equip’ i si està en forma el ‘combo’ i el Highlight.

Foto portada: Carbonell, a l’esquerra, amb la medalla de plata. Autor: FINA.