Ona Carbonell i Paula Ramírez

Ona Carbonell pot ser plata en “solo tècnic”

La nedadora del CN Sabadell Ona Carbonell ha aconseguit la segona posició en la preliminar del “solo tècnic” només superada per la russa de nou encuny Svetlana Kolesnichenko, que assumeix el paper de “prima donna” al solo.

Ona amb la seva millor puntuació de tot l’any en aquest exercici amb la coreografia anomenada La Serp amb la qual va debutar a Tòquio ha sumat 92.3893. Ja a la capital nipona va tenir un bon paper amb 92.200, però es nota que ha arribat a Budapest molt treballada, tant és així, que encara pot millorar la puntuació en la final si té cura en l’execució dels elements.

En efecte, en el capítol de “impressió artística” Ona ha obtingut millor puntuació que la russa, 28.300 per 28.100 del seu rival. Kolesnichenko ha sumat 94.0229 una nota insuperable per a la nostra representant, que, no obstant això pot esgarrapar algunes mil·lèsimes.

Ona Carbonell, després de la prova ha explicat  que”He pogut notar, sentir i expressar la meva història sobre l’aigua, la història d’una serp”.

M’he notat en el paper durant tot el solo, he pogut controlar molt bé en els elements tècnics i créixer en la part artística, així que estic contenta i satisfeta de la meva valoració. Les entrenadores m’han felicitat, així que contenta per demà”.

La final del “Solo” tècnic es disputarà aquest dissabte i tot presagia que Ona repetirà la plata aconseguida a Kazan fa dos anys.

Nova parella al duo

En el duo Ona debutava amb una nova parella, la sisena en cinc anys, Paula Ramírez una jove promesa de 20 anys amb la qual no ha pogut superar la puntuació de les seves clàssiques rivals com Ucraïna, Japó, Xina o Rússia. Les espanyoles han obtingut 89,2465, els va permetre repetir en la preliminar el cinquè lloc de Rio, ja que utilitzaven la mateixa coreografia. Però no cal preocupar-se. Aquest és un “duo” de llarg recorregut, i ha d’estar en el seu millor moment a Tòquio d’aquí a tres anys i tornar el “poder” a la Sincro espanyola.

Foto portada: Carbonell i Ramírez en una imatge d’arxiu.