Firmen en nom de Manuel Bustos el manifest crític del PSC

Entre altres mitjans de comunicació, el digital e-notícies i el diari Ara.cat asseguraven aquest divendres que l’exalcalde de Sabadell i actual regidor Manuel Bustos donava suport al manifest dels crítics del PSC, fet per donar suport als tres diputats que van desobeïr la disciplina del grup parlamentari socialista en una votació dijous al Parlament. La informació ha circulat molt per les xarxes socials. Tot, però, ha estat un suplantament de personalitat. Bustos hauria assegurat, molest, que ell no ha signat el manifest.

Manuel Bustos s’ha sumat als centenars de simpatitzants i militants socialistes que donen suport als dissidents del grup parlamentari del PSC, uns 600 de moment aquest dissabte. Aquesta informació va córrer per les xarxes socials de valent aquest divendres a la tarda.

Bustos s’hauria així sumat a altres dirigents i militants socialistes, com l’exministre Joan Majó o els exconsellers Joaquim Nadal, Montserrat Tura, Antoni Castells o Joan Manuel del Pozo, que s’han solidaritzat amb la presa de posició dels diputats socialistes Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura. Aquests diputats han votat amb CiU, ERC i ICV-EUiA demanar al govern espanyol que traspassi la competència per convocar un referèndum a la Generalitat. El PSC ha demanat el vot contrari i els tres diputats han trencat la disciplina de vot, fent evident una trencadissa interna del socialisme català, amb efectes encara imprevisibles.

Tornant a Bustos, la seva solidaritat amb els diputats crítics sorprenia perquè s’ha mostrat històricament favorable a l’aparell socialista tot i que des del consistori també s’havia donat suport al dret a decidir i fins i tot a la consulta popular de l’any 2010. Malgrat tot, però, el seu nom apareixia a la llista, i mitjans de comunicació com E-notícies o Ara.cat, ho han publicat durant diverses hores, un fet que ha provocat un cert debat a les xarxes socials. La cadena SER, hores després, ho desmentia. Asseguraven que havien parlat amb Bustos i que negava haver signat cap manifest. La SER afegia que Bustos estava molest. Algú, per tant, havia signat en el seu nom. Un portaveu socialista afegia a iSabadell el mateix i aquest dissabte El Periódico o El País avalen la mateixa versió. Algú hauria signat en nom de Manuel Bustos.

El nom de Manuel Bustos ha estat present entre els signats a la Crida socialista pel referèndum durant unes hores. Aquest dissabte, però, ja no s’hi troba. Sí el d’altres sabadellencs, com l’exdiputat i president de l’Oficina del Centre, Joan Marcet. La direcció del PSC assegura que el manifest està “manipulat”, com explica el diari Ara en relació a la inclusió de Bustos com a signant.