Presentacio Fira Santa Llúcia

La fira de Santa Llúcia estrenarà el nou emplaçament aquest divendres

El mercat previ de Nadal donarà peu a l’inici de molts tallers i activitats que enguany s’emplaçaran a la plaça Sant Roc, que s’espera que sigui un punt cèntric i de trobada per establir la fira de forma definitiva.

La Fira de Santa Llúcia està gairebé a punt perquè el pròxim divendres 25 de novembre dóni el tret de sortida a la campanya prenadalenca. Aquest any l‘Ajuntament ha decidit canviar-ne l’emplaçament, del Passeig a la plaça Sant Roc, per qüestions de seguretat i viabilitat, ja que en edicions anteriors encara no hi havia la nova parada de Ferrocarrils de la Generalitat. D’altra banda, creuen que es tracta d’un punt encara més emblemàtic de la ciutat, al situar-se entre l’ajuntament i l’església, en el qual el Consistori espera que que encara es creï més caliu. L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, vol “que es coverteixi en un espai amb caliu, com és l’espai emblemàtic de la Fira de Santa Llúcia de Barcelona”.

Fira Santa Llúcia
Muntatge de la Fira Santa Llúcia, aquest dimevres, Autor: David B.

La campanya de Nadal d’aquest any, que compta amb més de 300 activitats, arriba amb l’objectiu, segons el Consistori, de modernitzar-se i conviure amb harmonia amb la cultura i la tradició.

“Hem d’adaptar la ciutat perquè sigui un punt més atractiu”, ha explicat la tercera tinent d’alcalde, responsable de l’Àrea de Promoció de la ciutat i Participació i regidora de Comerç Consum i Turisme, Marisol Martínez.

D’altra banda els firaires han assegurat trobar-se còmodes amb aquest nou emplaçament, tot i que el president de la federació de la Fira de Santa Llúcia, Daniel Jiménez, ha afirmat que “va costar que els firaires acceptessin aquest nou canvi, però creiem que serà un bon emplaçament”. L’alcalde de la ciutat, Juli Fernàndez, ha afegit que “la plaça Sant Roc, es tracta d’un espai molt emblemàtic reservat per a grans ocasions. Així doncs esperem trobar un punt d’estabilitat i identificació pel mercat”.

Foto portada: presentació de la fira de Santa Llúcia, aquest dimecres. Autor: David B.