Foto portada: Guerrero, en una imatge d'arxiu. Autor: David B.

C’s buscarà al ple el cessament del regidor d’Espai Públic

“Tot el que passa per les seves mans és un desastre”. Així es manifesta el portaveu municipal de Ciutadans, José Luis Fernández, en relació al regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, a qui fan màxim responsable dels problemes de mobilitat, el retard en les obres i la crisi, que ara compleix un any, oberta amb l’empresa SMATSA. C’s buscarà al ple que Guerrero sigui cessat. 

El partit taronja forçarà una discussió sobre la gestió d’Espai Públic al màxim òrgan municipal, el ple del proper dijous. Així volen que s’aprovi la moció que així ho demana, i l’alcalde cessi a Guerrero del seu càrrec: “no podem normalitzar que no s’estigui complint cap compromís: tot són retards i falta de previsió” abunda Fernández, qui recorda els problemes de trànsit a tot el centre o els retards al Parc del Nord o la plaça d’Espanya.

Els regidors Hernández, Fernández i García, aquest dijous. Autor: J.d.A.
Els regidors Hernández, Fernández i García, aquest dijous. Autor: J.d.A.

Ciutadans recorda que fa justament un any el govern municipal va acusar la principal empresa concessionària, SMATSA, d’irregularitats, gairebé sis milions d’euros, mentre es buscava anul·lar el contracte. Un any després, no s’han substanciat les acusacions i el contracte segueix en vigor. “Tot va ser un cortina de fum per buscar un cap de turc a l’estat de la ciutat”, insisteix Fernández.

Malgrat que la moció de Ciutadans forçarà un debat centrat en l’estat de l’espai públic de la ciutat, té difícil prosperar, ja que els quatre grups que donen suport al govern Serracant tenen majoria al ple. “Si Unitat pel Canvi i Guanyem es volen seguir enfonsant amb aquest govern, allà ells”, ha reblat el regidor Adrián Hernández.

Foto portada: Guerrero, en una entrevista, la primavera passada. Autor: David B.