Sindicats Policia Municipal Sabadell. Autor: David B.

Demanen a Serracant solucions per a la Policia Municipal

Abans de començar el ple d’investidura de Maties Serracant com a alcalde de Sabadell, la UGT i el Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya han llegit un manifest on demanen al nou batlle que prengui “les decisions immediates i urgents que siguin necessàries” sobre la Policia Municipal.

Des de fa mesos, els membres d’aquests sindicats de la Policia Municipal de Sabadell reclamen diverses millores, a nivell de personal i d’equipament. Les principals demandes són la compra d’armilles antibales, la convocatòria de noves places, la renovació de la flota de vehicles i l’elaboració d’un pla director. També lamenten que la direcció de la policia “no ha demostrat tenir prou capacitat per gestionar la situació”.

Els sindicalistes de la UGT i el SPPM-CAT critiquen al fins ara alcalde Juli Fernàndez, per no haver donat resposta a les seves peticions.

Ell és qui tenia a les seves mans el poder suficient per reconduir la situació en què es troba la Policia Municipal. Però ni tan sols ens ha rebut. No ha volgut parlar amb nosaltres. No ha pres cap decisió en matèria de seguretat i la conseqüència és la insostenible situació de desastre organitzatiu en la que ens trobem”, asseguren en el manifest.

Amb el canvi d’alcalde, ara Maties Serracant, els sindicats tornen a posar sobre la taula les seves reivindicacions i s’ofereixen a col·laborar per a trobar “solucions a tots els problemes” (més info: “Així ha anat la investidura de Maties Serracant“).

Foto portada: d’esquerra a dreta, Iñaki Aldaz, d’UGT; i Xavier Bartrolí, del SPPM-CAT. Autor: David B.