Cánovas i Vidal, aquest dissabte. Autor: José Peláez - cedida.

El cercle de la Concòrdia de Podem acusa Vidal d’apropiar-se del nom del partit de forma “il·legítima”

El cercle de Podem de la Concòrdia, únic aprovat per la direcció catalana a Sabadell, assegura que el regidor Ramon Vidal i els seus seguidors han comès un “nou acte d’apropiació il·legítima del nom de Podem” al presentar la inauguració d’un local com la seu del partit. Segons el cercle, l’arrendatari és una associació de recent creació, creada per Vidal. Acusen a Unitat pel Canvi, Guanyem i Esquerra, que van enviar representants a la inauguració, de “ser part d’una escenificació dels interessos particulars de Ramon Vidal”.

La nova seu de Podem està ubicada en els baixos d’un local del carrer de l’Illa, i actuarà com a espai de reunions internes i trobades amb entitats i la ciutadania del partit lila a Sabadell. Almenys, dels seguidors del regidor Ramon Vidal, que formen el Consell de Coordinació de Podemos Sabadell. El local s’ha pintat del color del partit i té la imatge gràfica.

Foto portada: local de Podemos. Autor: José Peláez - cedida.
Local de Podemos. Autor: José Peláez – cedida.

No obstant, el cercle de la Concòrdia assegura que en realitat el local no el lloga de Podem sinó d’una entitat que utilitza la denominació i imatge gràfica del partit: Associació l’Hora de la Gent – Ara Sabadell. El cercle assegura que Vidal s’està apropiant de forma il·legítima del nom de Podem, com consideren que ja va fer l’any 2015, quan militants de Podem van entrar a la coalició Unitat pel Canvi de la mà d‘ICV i d’EUiA.

L’ADN de PODEM implica respectar les decisions de l’assemblea ciutadana del municipi; complir el codi ètic i en particular les obligacions que aquest marca als seus càrrecs públics; respectar els reglaments i disposicions emesos pels òrgans de direcció d’àmbit català, així com les seves comissions de garanties, i, sobretot, no pretendre seguir exercint una representació del partit a Sabadell, especialment quan el sr Ramon Vidal i els seus col·laboradors són els únics responsables de la crisi de representació política que afecta al partit a Sabadell des de l’any 2015″, assegura el cercle de la Concòrdia en un comunicat

El cercle crític amb Vidal, i proper al secretari general Albano Dante Fachín, considera que Unitat pel Canvi, membres de Guanyem Sabadell i representants d’Esquerra Republicana, amb l’alcalde Juli Fernàndez al capdavant, van ajudar dissabte a “augmentar la desinformació sobre la realitat de Podem a Sabadell, sent part d’una escenificació dels interessos particulars de Vidal”.

Un llarg conflicte

Vidal i la direcció catalana mantenen un enfrontament obert des de fa temps. El regidor sabadellenc i cinc col·laboradors van ser expulsats de forma provisional del partit per entrar a Unitat pel Canvi. Després una resolució del Consell de Garanties Estatal els va eximir. La comissió de Garanties de Catalunya no va acatar la decisió, malgrat que al novembre de 2016 l’estatal va tornar a readmetre els expulsats però la direcció catalana va fer oïdes sordes (més info: ‘Vidal exigeix a Podem que acati la decisió de Madrid‘). Entremig, un procés de primàries, que havia de servir per posar ordre, suspès per Barcelona. A dia d’avui, Vidal es segueix definint com el segretari general de Podem a Sabadell, i el partit segueix vivint en la interinitat.

Foto portada: la senadora Cánovas i Ramon Vidal, dissabte en la seu nova seu. Autor: José Peláez / cedida.