Foto portada: Dani Fernández, Manuel Bustos i Paco Bustos, a la sala de vistes. Autor: David B.

El TSJC condemna a Manuel i Paco Bustos i a Dani Fernández a un any i quatre mesos de presó

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya condemna l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, l’exsecretari d’Organització del PSC, Dani Fernández, i l’encara regidor Francisco Bustos, a un any i quatre mesos de presó per tràfic d’influències. El tribunal inhabilita l’alcaldessa de Montcada, Maria Elena Pérez.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya considera que els tres polítics van cometre tràfic d’influències per col·locar a Carmina Llumà l’ajuntament de Montcada i Reixac. És la peça 5 del cas Mercuri, més coneguda com a peça Montcada i única fins ara en arribar a judici. La decisió l’ha fet pública aquest migdia la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que ha exercit l’acusació popular en el cas, a través de la xarxa social Twitter.

El tribunal condemna els Bustos i Fernández a un any i quatre mesos de presó i una multa de 60.000 euros cadascun, a més de haver de pagar les costes judicials i ser inhabilitats durant 4,5 anys. A Maria Elena Pérez, alcaldessa i candidata a la reelecció, la inhabiliten per set anys  La fiscalia i l’acusació popular havien demanat dos anys de presó. La defensa l’absolució de tots els acusats. El judici es va celebrar a finals del mes de gener al TSJC. La sentència es pot recórrer davant el Tribunal Suprem.

Més info: ‘Peça Montcada

Foto portada: Fernández i els germans Bustos, al TSJC. Autor: David B.