Foto portada: Vergés, al Taulí. Font: @AlbaVerges via Twitter.

ERC a Farrés: si l’hospital temporal no té pacients és perquè afortunadament no cal

Esquerra Republicana, que governa a la Generalitat i porta la conselleria de Salut entre altres (a més el delegat del govern català a Barcelona és el regidor sabadellenc Juli Fernàndez) respon a Marta Farrés, qui demana explicacions dels motius pels quals l’hospital temporal no té encara pacients (més info: ‘Farrés es queixa a Salut‘). Segons ERC, perquè afortunadament cal. 

Els republicans han assegurat que l’hospital de la Pista Coberta obrirà quan sigui necessari i per tant si no ha obert és perquè afortunadament encara no ha calgut. Ara per ara hi ha el nombre d’ingressos més baixos de les darreres tres setmanes al Parc Taulí. I els nous llits al lateral de la Gran Via no s’utilitzen.

Fins i tot amb l’actual situació, el principal partit de l’oposició municipal creu que el Parc Taulí anirà reprenent de forma imminent altres especialitats i que per exemple les operacions per als malalts de càncer ja s’han reprogramat. És a dir, que es pot començar a conviure millor entre l’atenció als malalts de Covid-19 i els de les altres malalties.

Poden pujar els contagis, alerten

No obstant, ERC creu que la setmana vinent pot haver-hi un repunt d’ingressos com a conseqüència de l’aixecament del confinament total que va decidir el govern central. “Si arriba el moment en què calen més llits per un repunt més elevat, l’Hospital Temporal Vallès Salut és a punt”, diuen.

Foto portada: la consellera de Salut, Alba Vergés, als nous llits UCI del Parc Taulí, al lateral de la Gran Via. Autor: cedida.