ERC defensa que ha proposat escenaris per desllorigar el relleu a l’alcaldia

Només Unitat pel Canvi no està d’acord en que el nou alcalde de Sabadell sigui Maties Serracant, cap de llista de la Crida per Sabadell. Així s’expressa Esquerra Republicana poques hores abans de la reunió, que s’estima cabdal, entre les quatre socis de govern.

Els republicans ostenten l’alcaldia a Sabadell des de juny de 2015 i, segons Unitat pel Canvi i la Crida, estan bloquejant el relleu al capdavant del govern. Però ells argumenten que han complert el pacte de govern i que han buscat solucions al bloqueig de les negociacions. L’última: proposar que el cap de llista de la Crida, Maties Serracant, sigui alcalde. Guanyem hi està d’acord i segons ERC també la Crida, a diferència del que va dir ahir Unitat pel Canvi. Els republicans deixen caure així que és la coalició vinculada als comuns qui impedeix el relleu.

Unitat pel Canvi reclama l’alcaldia per a Joan Berlanga, després de ser la segona força més votada a les eleccions, i la que va tenir més suport popular entre els quatre socis (més info: ‘UpC acusa ERC i Guanyem de bloquejar a Berlanga‘). UpC reivindica que no pot haver-hi relleu d’esquenes a la força més votada dins del govern.

“Alcaldia compartida”

Esquerra ha fet públic també que va proposar una “alcaldia compartida entre les tres formacions polítiques que no l’han ostentat” (UpC, Crida i Guanyem) però que la proposta no va aconseguir el “suficient consens”.

Els quatre socis mantindran aquest divendres una nova trobada, considerada cabadal per Unitat pel Canvi, que en funció del resultat demà prendrà decisions en la seva assemblea, convocada a partir de les 9.30 hores a Ca n’Oriac.

Foto portada: l’alcalde, Juli Fernàndez, en una imatge d’arxiu. Autor: ACN.