Foto portada: Fernàndez i la resta d'alcaldes. Autor: AMI.

Fernàndez anima a participar en els actes de la Diada convocats per l’ANC

Una quinzena d’alcaldes, entre ells el de Sabadell, Juli Fernàndez, han animat aquest dimecres a participar a la mobilització convocada per l’Assemblea Nacional Catalana aquest diumenge, Diada Nacional de Catalunya. Els alcaldes han signat un document que denuncia com Catalunya s’ha vist abocada a mostrar-se disconforme a l’encaix en un Estat que “no respecta aquesta democràcia, aquests drets bàsics i fonamentals que tenim com a nació”.

La carta defensa el dret a decidir dels pobles i demana a la ciutadania que participi en la Diada “per exigir, un cop més, el dret dels catalans i catalanes a decidir el nostre futur polític”. S’ha presentat en un acte a l’Arc de Triomf de Barcelona. Bona part dels alcaldes representen municipis que formen part de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). No és el cas de Sabadell, j malgrat que Juli Fernàndez sí hi ha assistit. Entre altres batlles hi han assistit Dolors Sabater, de Badalona, Mercè Conesa, de Sant Cugat, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras (presidenta de l’AMI), entre altres.

La carta denuncia que l’Estat espanyol “engrandeix la problemàtica no mirant de cara, no dialogant i traspassant decisions de caire polític a un estament judicial”. Es defensa que el dret a decidir dels pobles està reconegut en tots els tractats internacionals. A escala comarcal, a més de Fernàndez i Conesa, els alcaldes de Cerdanyola, Carles Escolà, i Ripollet, José Manuel Osuna, també han signat el text.

Les mobilitzacions de la Diada organitzades per les entitats sobiranistes es fan enguany a Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga.

Foto portada: Fernàndez i la resta d’alcaldes. Autor: AMI.