Foto portada: Gesa, durant la roda de premsa aquest matí. Autor: J.d.A.

Gesa denuncia que el quatripartit vol asfixiar SMATSA amb 750.000 euros impagats en el que va d’any

L’Ajuntament no ha pagat a l’empresa SMATSA els gairebé 150.000 euros mensuals pactats per pagar les inversions associades al nou contracte de recollida de residus, segons el portaveu popular, Esteban Gesa. El conservador acusa el govern municipal “d’asfixiar” la principal concessionària per municipalitzar el servei de neteja viària i recollida de residus.

Des del nou contracte, l’Ajuntament i SMATSA van pactar que l’empresa pagués inicialment la renovació de la flota de camions i contenidors, així com la resta de material. Després l’Ajuntament retornaria la inversió mitjançant un préstec que ascendeix, segons fonts de l’empresa, a 147.000 euros mensuals (més info: ‘Renovaran 6.000 contenidors i els vehicles‘). Segons ha denunciat aquest divendres el portaveu del Partit Popular, Esteban Gesa, el consistori no ha pagat ni un euro en aquest concepte en el que va d’any. És a dir, ja es deuen 750.000 euros. L’empresa pot reclamar a més els interessos. “En un consistori amb superàvit és una vergonya. Volen asfixiar l’empresa en la seva creuada per la municipalització”, sosté Gesa.

D’altra banda, el conservador sosté que s’han acabat els contenidors nous per reposar els que es fan malbé. Per això es veuen més contenidors degradats. “Hi ha contenidors cremats i una onada de vandalisme i ja no queden contenidors nous per anar-se reposant”, diu Gesa. També afegeix que el consistori no ha actualitzat els preus del contracte en base a l’IPC, com si ha fet l’empresa amb la plantilla. “Estan tallant l’aixeta a l’empresa”, finalitza el popular.

Foto portada: Gesa, durant la roda de premsa aquest matí. Autor: J.d.A.