El president del CN Sabadell, Claudi Martí. Autor: David B.

Reaccions: el CN Sabadell i la Cambra, amb Torra

L’entitat amb major nombre de socis de Sabadell, el Club Natació Sabadell, ha publicat un comunicat amb motiu de la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. L’entitat presidida per Claudi Martí sosté que la sentència “vulnera” el dret a la llibertat d’expressió i d’opinió. En una clau similar s’expressa la Cambra de Comerç. 

El CN Sabadell se “solidaritza” amb Quim Torra i demana una solució “dialogada” per al conflicte polític que viu Catalunya, lluny de la “judicialització de la política”. El seu comunicat, difòs a les xarxes socials ha comportat certa polseguera entre alguns socis de l’entitat, que consideren el CN Sabadell no hauria de posicionar-se en temes polítics. No obstant, el CN Sabadell ha fet posicionaments sociopolítics al llarg de la història recent, per exemple després de l’1 d’octubre.

President de la Cambra de Comerç de Sabadell, Ramon Alberich. Autor: David B.
El president de la Cambra de Comerç, Ramon Alberich. Autor: David B.

En un altre ordres de coses, el Consell General de Cambres de Catalunya, i entre ells la Cambra de Comerç i Indústria de Sabadell, han mostrat el seu “ple suport a Torra” i rebutgen la “judicialització” de la política i palesen que el govern “en funcions” tindrà menys força a l’hora de prendre decisions en relació a la pandèmia de la Covid-19. Consideren que la sentència és “desproporcionada” i que la llibertat d’expressió ha de ser un principi bàsic de qualsevol democràcia. “La prioritat de qualsevol govern hauria de ser enfocar-se a sortir de la crisi i salvar el màxim nombre i llocs de feina possibles”, asseguren en el comunicat.

Foto portada: el president del CN Sabadell, Claudi Martí. Autor: David B.