Foto portada: Ajuntament, on hi haurà l'Oficina de Turisme. Autor: Ajuntament / cedida.

L’Oficina de Turisme de Sabadell obrirà aquest any

Per primer cop, Sabadell comptarà amb una Oficina de Turisme, de caire municipal, que obrirà les portes abans que acabi l’any a la planta baixa de l’edifici consistorial. Així ho ha anunciat aquest dilluns la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Participació, Marisol Martínez. 

L’Oficina de Turisme tindrà entrada des de la plaça del doctor Robert i obrirà les portes abans de desembre. “Serà un espai únic on qualsevol ciutadà o ciutadana podrà informar-se i gestionar els recursos que Sabadell ofereix des de la perspectiva cultural, esportiva, de festes i tradicions, comercials, gastronòmics o d’allotjament, per promoure la ciutat com a capital d’un entorn amb caràcter i molt per gaudir”, assegura Martínez.

Identitat i turisme

Precisament reforçar la capitalitat sabadellenca dins l’entorn metropolità és un dels principals objectius de l’any. En aquest sentit, en el primer semestre es presentarà la Marca de Ciutat, un projecte per reforçar la identitat local que es duu a terme des de fa temps de la mà de l’Escola Superior de Disseny (ESDi). Abans s’haurà de presentar el Pla Estratègic de Turisme, que marcarà les accions a dur a terme pels agents públics i privats per promocionar Sabadell en un àrea poc treballada al llarg de la història de la ciutat. A més de l’Oficina de Turisme, es crearà una pàgina web.

A nivell comercial, es farà una diagnosi del Centre de la ciutat, per dinamitzar la zona. S’acabarà el Pla d’Actuació Comercial de Sabadell i el nou cens d’activitats comercials.

Foto portada: entrada al mercat. Autor: cedida.
Entrada al mercat de Campoamor. Autor: cedida.

Durant aquest 2018 haurà d’executar-se la renovació del mercat de Campoamor i del seu entorn. També en quant a les obres, s’acabarà la remodelació de La Bassa, amb nous tobogans i carpa, es renovaran les pistes esportives de Les Termes i es farà una nova zona d’esports a Torre-romeu. D’altra banda, s’han anunciat espais d’esbarjo per a gossos a diferents indrets de la ciutat.

Oficina d’Associacionisme i participació

Durant l’any 2018 es posarà en marxa la nova Oficina d’Associacionisme, a l’antiga escola Riu-sec (Gràcia), i s’aprovarà un nou Pla Estratègic de Participació: “els espais de participació ajuden a arribar al consens i a que les polítiques que es tirin endavant tinguin consolidació”, manté la regidora Glòria Rubio.

Nou equipament per fer cinema

Aquest any s’acabarà el Pla de la Gent Gran per ser Ciutat Amigable amb la Gent Gran, i s’enllestirà el Pla d’Infància per ser Ciutat Amiga de la Infància. En quant a novetats, s’inaugurarà un nou equipament per fer cinema, a l’Auditori del carrer Lacy. “Volem que sigui un punt de referència”, ha assegurat el regidor d’Innovació, Miquel Soler. S’aprovarà també un Pla Audiovisual de Sabadell, tot posant en marxa l’Oficina de Rodatges.

Foto portada: Ajuntament, on hi haurà l’Oficina de Turisme. Autor: Ajuntament / cedida.