Bustos

Manuel Bustos anuncia que deixa els seus càrrecs

  • Bustos renuncia a “l’activitat política” després de l’escàndol de les dietes a la FMC.

  • L’exalcalde de Sabadell reafirma que és víctima d’una conspiració política.

A través d’un comunicat al seu perfil a la xarxa social Facebook, el que va ser alcalde de Sabadell durant gairebé 14 anys, Manuel Bustos, ha anunciat que deixa “l’activitat política” i tots els “càrrecs institucionals”. L’escàndol sobre les dietes a la Federació de Municipis ha provocat la renúncia de Bustos, que era regidor a Sabadell i adjunt a la vicepresidència cinquena de la Diputació.

Manuel Bustos, alcalde de Sabadell entre 1999 i 2013, i encara regidor, es desvincula de “l’activitat política” i deixa els “càrrecs institucionals”. Així ho ha fet públic aquesta tarda mitjançant un comunicat. L’anunci arriba quatre dies després que l’escàndol per les dietes a la Federació de Municipis durant la seva presidència esquitxés diverses formacions i provoqués un gran debat públic sobre aquest organisme.

Bustos està imputat en diverses peces del cas Mercuri per malversació de fons públics, tràfic d’influències i omissió del deure de perseguir el delicte. Manté el seu càrrec de regidor a Sabadell (sense responsabilitats) des de l’entrada de Juan Carlos Sánchez com alcalde. També manté el seu escó provincial a la Diputació de Barcelona, on és adjunt a la vicepresidència cinquena. Bustos anuncia així un definitiu pas enrere en la política i abandonarà els seus càrrecs públics.

Bustos ha fet públic un comunicat a Facebook. El comunicat íntegre és el següent, que iSabadell reprodueix en la seva totalitat.

Bustos reafirma al comunicat la seva innocència, assegura que és víctima d’una persecució política i manté que decideix deixar els càrrecs institucionals perquè “tota persona té un límit”. En el comunicat, assegura que declinarà fer qualsevol tipus de declaració.

Foto portada: Bustos, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.