Comiat de Carrasco, amb Martínez, Serracant i Fernàndez, al fons. Autor: J.d.A.

Vist i no vist de l’exregidora Carrasco pel jutjat

L’exregidora del PSC Anna Carrasco ha passat ràpidament pel jutjat de Sabadell aquest dimarts per declarar en qualitat d’investigada a la peça 28 del cas Mercuri, que estudia l’adjudicació del contracte de neteja a l’empresa SMATSA. 

La jutgessa instructora del cas Mercuri, Beatriz Faura, va citar a declarar Carrasco en relació a un acte electoral del PSC l’any 2011. Faura veu indicis que aquell míting que va costar entorn dels 100.000 euros va ser pagar per l’empresa SMATSA per així tenir més números per guanyar el concurs.

La realitat és que, set anys després, el Partit Socialista està tenint dificultats per acreditar el pagament de l’acte més enllà d’uns 9.000 euros ben acreditats. El cas ha comportat també que l’exregidor Cristian Sánchez estigui entre els investigats. Pel que fa a Carrasco, entre les factures sobre aquell esdeveniment, n’hi ha una de l’empresa Apso Serveis d’Interpretació que va pagar l’exregidora, segons el sumari del cas, com ja va revelar aquest digital el passat 2 de novembre (més info: ‘Per què creuen els Mossos que el contracte de neteja estava arreglat?’).

 

Tant Sánchez com Carrasco van dimitir després de ser investigats per no perjudicar les expectatives electorals socialistes l’any vinent. Carrasco ha sortit aquest dimarts dels jutjats en pocs minuts. No ha fet declaracions. L’acusació popular, que habitualment fa declaracions, ha estat absent aquest dimarts.

Marató de declaracions

Cal recordar que la investigació de la peça 28 està en fase d’instrucció des de l’any 2012. En les properes setmanes han de declarar els responsables de l’empresa SMATSA. Ja ho han fet l’exalcalde, Manuel Bustos, els exregidors Paco Bustos (cap de campanya del moment), Anna Carrasco i Cristian Sánchez, a més de tècnics municipals de l’època i responsables de les empreses del míting.

Foto portada: comiat de Carrasco, al ple. Autor: J.d.A.