Foto portada: representants municipals, a l'ofrena floral. Autor: J.d.A.

Dret a decidir i record als presos, al manifest institucional de la Diada

Record als sabadellencs Jordi Cuixart i Carme Forcadell en el manifest de la Diada Nacional de Catalunya a Sabadell i en general a les persones “injustament empresonades”. Les referències han enutjat el PSC, que ha criticat el to partidista de l’acte institucional. Com és habitual, Cs i PP han donat l’esquena a una trobada que ha tingut la part més reivindicativa en el moment en que membres de Sabadell per la Independència han fet l’ofrena floral. 

Desenes d’entitats han participat de l’ofrena. Per segona vegada, s’ha celebrat a la rampa del llac artificial del parc de Catalunya. El moment més destacable ha estat l’acció de la secció local de l’ANC. Membres de l’entitat independentista han mostrat cartells amb les paraules ‘Llibertat’ i ‘República’ entre aplaudiments de part del públic.

Acció de SBDxI durant l'ofrena. Autor: cedida.
Acció de SBDxI durant l’ofrena. Autor: cedida.

Com és habitual, l’ofrena s’ha iniciat amb un ram de l’ajuntament de Sabadell, encapçalat per l’alcalde, Maties Serracant. Després ha seguit amb l’ofrena d’entitats culturals, veïnals, socials i esportives de la ciutat, així com de les formacions polítiques.

Si no podeu veure les fotos, ho podeu fer a Flickr: ‘Diada Nacional 2018‘. Una representant del Centro Cultural de Torre-romeu ha llegit el manifest institucional, que reivindica el dret a decidir del poble català, ha recordat les persones “avui injustament empresonades” i especialment els sabadellencs Jordi Cuixart, president d’Òmnium, i l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i ha alertat de l’existència “d’enemics de la llibertat” (més info: ‘Document: El manifest de la Diada a Sabadell‘).

Crítiques del PSC

El manifest ha enutjat els socialistes, que ràpidament han sortit al pas per manifestar que “s’ha adreçat únicament a l’independentisme i no ha representat totes les opinions que tenim a la nostra ciutat”. Els socialistes consideren que els independentistes s’apropien de l’acte institucional i denuncien que el manifest ha apostat pel dret a decidir i ha reiterat l’existència de “presos polítics”.

Absències de Cs i PP

Amb una argumentació similar, els representants de Ciutadans i del Partit Popular ja fa anys que no assisteixen als actes institucionals de la Diada a Sabadell. No obstant, els socialistes sostenen que “continuarem assistint però treballarem per una celebració que sumi i no que divideixi”.

Foto portada: representants municipals, a l’ofrena floral. Autor: J.d.A.