Bustos CC.OO, UGT

L’esquerra, contra la reforma laboral; CiU la veu “necessària”

En els últims dies, els partits polítics locals s’han manifestat sobre la reforma del mercat de treball. Mentre que socialistes, Iniciativa i Esquerra Unida donen suport a les mobilitzacions, Convergència i Unió assegura que calia reformar el mercat de treball per crear ocupació.

Els secretaris comarcals dels sindicats majoritaris s’han reunit aquest dijous amb l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i alguns regidors del consistori. Han presentat una moció contra la reforma laboral, demanant que es reorinti el text i s’enforteixin els serveis públics.

El Partit dels Socialistes assegura que fa seu el contingut de la moció i que la presentarà als dotze ajuntaments del Vallès Occidental, entre ells, el de Sabadell. “Compartim el seu rebuit a la reforma laboral”, ha assenyalat el secretari de Política Municipal dels socialistes a la comarca, Paco Aranda.

Per la seva part, Iniciativa per Catalunya Verds es mostra contrària a la reforma i demana al consistori i als sindicats una jornada informativa per apropar els efectes d’aquesta crisi a la ciutadania.

També Esquerra Unida i Alternativa dóna suport a les mobilitzacions sindicals. Asseguren que atempta contra els drets “conquerits gràcies a la lluita obrera de molts anys” i creuen que és l’atac més greu que pateixen els drets dels treballadors “des del final del franquisme”.

L’Entesa per Sabadell també dóna suport a la moció dels sindicats rebutjant així la reforma laboral.

Les quatre formacions animen la ciutadania a manifestar-se aquest diumenge contra aquesta reforma impulsada pel govern central, encapçalat pel Partit Popular.

CiU: calia fer alguna reforma “ja fa temps”

Per la seva part, el portaveu de Convergència i Unió al consistori, Carles Rossinyol, ha assegurat que la reforma era “necessària”. Sense entrar gaire en el contingut, perquè, segons Rossinyol, és una responsabilitat del Congrés dels Diputats, Rossinyol ha dit que cal afrontar el “gravíssim problema de l’atur que patim”. Segons el portaveu nacionalista, la llei actual està més preocupada en garantir els drets dels aturats que en crear un marc que animi a crear ocupació. Calia una reforma des de “ja fa molt temps perquè l’atur està disparat”.

CiU-Reforma-Laboral
Carles Rossinyol i Josep Beltran, aquest divendres

D’altra banda, Rossinyol ha criticat que l’alcalde, Manuel Bustos, animi els sindicats a ocupar el consistori per protestar. “Si li preocupa l’atur hauria deixar de dedicar-se als seus càrrecs del Partit Socialista i dedicar-se més a la ciutat. Si fes això, no passaria que Bustos animi els alcaldes a permetre que s’ocupin els ajuntament enlloc d’intentar aplicar mesures per solventar el problema o alleugerir-lo”.

Rossinyol demana que s’aclareixi “quines són les entitats o associacions que es considera adeqüades per ocupar els ajuntaments i quines no. Estic convençut que no li agradarà que qualsevol ens o entitat ocupi el consistori”, ha finalitzat el portaveu nacionalista.