SBDxI

Sabadell, ‘a punt’ per la Diada de l’onze de setembre

Les entitats Sabadell per la Independència i Òmnium Cultural han preparat diverses activitats prèvies de cara a la Diada de l’onze de setembre.

Les activitats donaran el tret de sortida el proper divendres al matí, amb una fotografia que es realitzarà al centre de Sabadell, on participaran, a part dels membres de les dues entitats, representants de diversos estaments de la ciutat.

El dia 10 de setembre, com és habitual en els darrers anys, es realitzarà un acte, en aquest cas, al Racó del Campanar a les 20 hores. El realitzaran les dues entitats sabadellenques amb l’objectiu de “garantir la protecció social i el benestar dels catalans, independentistes i no independentistes. Per donar suport al Parlament i les lleis que ha aprovat i per mostrar la solidaritat amb Carme Forcadell, presidenta del Parlament, i als càrrecs imputats o amenaçats pel govern d’Espanya”.

La jornada comptarà amb els parlaments del coordinador de Sabadell per la Independència, Francesc Baró, una cantada popular i una encesa d’espelmes que recrearà el logotip pensat per la Diada. També es desplegaran vàries pancartes on es podrà llegir República Catalana. A punt. Activem-nos i una altre de suport a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. L’acte previ a la Diada es tancarà amb la projecció de la pel·lícula La revolució cantada, que tracta sobre el procés  d’independència d’Estònia i explica com, entre el 1987 i el 1991, milers d’estonians es van reunir públicament per a cantar cançons patriòtiques prohibides per a reclamar la independència de l’ocupació soviètica. La presentació anirà a càrrec de Pille Heinloo, una jove estoniana que actualment viu a Sabadell.

10 autocars a Barcelona

Diumenge 11 de setembre, 10 autocars, sortiran de la Ronda Ponent per participar al tram 38 de la concentració de Barcelona, al tram d’Arc de Triomf. El coordinador de Sabadell per la Independència, Francesc Baró, ha manifestat que el fet independentista “no és cap suflé” i que “nosaltres estem construint, anem avançant en les estructures d’Estat. Sembla que la qüestió de confiança tirarà endavant i faltaria lligar la qüestió dels pressupostos, però sembla que també ho farà”.

Baró ha apuntat que la preparació de la Diada va a bon ritme i que només aquest dimarts han venut 350 samarretes. “A Sabadell hem creat l’etiqueta #totsambforcadell, per qui el vulgui posar a la samarreta en suport a la possible inhabilitació a la que s’enfronta la presidenta del Parlament, i sabadellenca, Carme Forcadell.

Foto portada: Membres de Sabadell per la Independència i Òmnium, aquest dimecres. Autor: David B.