Eugenio Díaz - SMATSA

SMATSA nega les acusacions de nou

La direcció d’SMATSA rebutja les acusacions realitzades aquest dimecres per l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i el regidor de Serveis Municipals, Lluis Perarnau. L’empresa sosté que el conflicte entre l’executiu municipal i la principal concessionària de la ciutat té un clar referons partidista. 

Fa un any l’Ajuntament va acusar l’empresa de cobrar gairebé 6 milions d’euros en sobrecostos al consistori per diversos conceptes. L’empresa assenyala ara que un any després s’ha canviat la xifra, reduïda a la meitat, i ara ja no es parla de sobrecostos si no de quantitats abonades per uns serveis en detriment d’altres.

“Tots els conceptes que van ser exposats en aquella roda de premsa han desaparegut, essent ara
reemplaçats per uns altres”, assegura l’empresa, palesant que les acusacions actuals “no tenen res a veure” amb el que es va parlar fa un any i que en realitat s’ha demostrat la falsedat d’aquelles xifres i es canvia ara l’objecte de la investigació.

Reiteren que sí compleixen el contracte

Sigui com sigui, SMATSA sosté que compleix les seves obligacions, prestant-se segons marca el plec de condicions i els requeriments municipals. L’empresa demana no convertir-se en una plataforma mediàtica de caràcter polític.

D’altra banda, la direcció de l’empresa desmenteix que tinguessin coneixement previ de la convocatòria i els continguts de la roda de premsa.

El contracte més gran

El contracte de neteja viària i recollida d’escombraries significa el 10 per cent del pressupost municipal, prop d’uns 19 milions d’euros anuals. Per la seva part, l’empresa SMATSA té uns 400 treballadors, segons fonts municipals, i seu social a Sabadell.

Foto portada: el director general d’Àgora Grup, matriu d’SMATSA, Eugenio Díaz. Autor: J.d.A.