Foto portada: els regidors Toni Font i Carles Rossinyol. Autor: A.Pujadas.

CiU aposta per repartir les discoteques entre dues o tres zones de Sabadell

El grup municipal de Convergència i Unió va demanar ahir en roda de premsa repensar el model d’oci nocturn de la ciutat de Sabadell. “No podem donar l’esquena a la realitat que són les discoteques”, defensa el regidor Toni Font.

Dijous el ple municipal va estar d’acord en obrir un debat sobre què ha de fer la ciutat amb el seu oci nocturn, ja que el proper 31 de maig caduquen les llicències dels locals de la Zona Hermètica i hauran de tancar. És per aquest motiu que tant C’s (més info: ‘C’s defensa la continuïtat de l’oci nocturn‘) com ara CiU demanen iniciar tant aviat com sigui possible un debat amb totes les forces polítiques per a repensar el model d’oci nocturn de la ciutat.

Cal parlar de l’oci nocturn d’una manera integral, què es pot fer i no allà a on hi viu la gent i sobretot a on ubiquem les grans discoteques, que ja hem vist a on ens porta el model actual. Aquestes macro-concentracions porten a molta gent, que alhora porta malestar, hem d’evitar repetir els errors”, assegura el regidor Toni Font.

Font assegura que els joves sabadellencs no són diferents als de la resta de Catalunya, perquè tenen “els mateixos interessos, neguits i aficions” i per aquest motiu cal pensar en el seu oci, però també a on s’ubica per tal de trobar la manera “que no molesti a ningú però que tothom en pugui gaudir”.

Els convergents creuen que la zona de Sant Pau de Riu-sec ha de tenir un paper important en aquesta redefinició de l’oci nocturn. Des de CiU asseguren que una de les opcions passa per la descentralització d’aquest tipus de locals, que podria aplicar-se distribuint-los en dos o tres espais de la ciutat o bé per la tipologia de cadascun. Tanmateix, la formació nacionalista creu que “s’ha acabat parlar del barri de Gràcia com el pati del darrere de les discoteques”, un barri del qual Toni Font destaca que té “un potencial de creixement immens” i per això també s’ha de pensar en el seu futur.

Acord amb el govern per a rebaixar el preu de les sepultures

Al ple de dijous CiU va presentar una moció que instava a l’ajuntament de Sabadell a rebaixar el preu de les sepultures del cementiri municipal. A aquesta moció s’hi va sumar el govern municipal, recollint novament el compromís adquirit fa una setmana amb la principal impulsora de la proposta, l’Associació Sabadell Memorial que reclama al consistori canviar el reglament del cementiri per tal que les concessions no s’hagin de fer per a 30 o 50 anys en el cas dels nínxols i les tombes respectivament i es pugui fer en un període més curt per tal de fer-ho més econòmic. (més info: ‘L’Ajuntament es compromet a revisar el reglament del cementiri davant les queixes pel seu alt cost’).

Foto portada: Toni Font i Carles Rossinyol (CiU), ahir divendres en roda de premsa. Autor: Aleix Pujadas.

Comments are closed.