Els regidors de la Crida Anna Lara, Nani Valero (portaveu) i Maties Serracant. Autor: J.d.A.

Crida: el pla de xoc no passa de “catàleg”

La Crida per Sabadell titlla el pla de xoc contra la crisi del coronavirus presentat pel govern de Marta Farrés de “catàleg de propostes” que no permetrà sortir de la crisi i amb “prou feina navegar per ella”. Els anticapitalistes critiquen forma i fons del document, i presentaran el seu propi pla de xoc. 

Tots els grups municipals ja s’han posicionat amb certa profunditat sobre la proposta del govern, que els va presentar la setmana passada. De moment, poques bones paraules, a excepció feta de Junts per Sabadell, soci prioritari del bipartit del PSC i Podem. Esquerra critica el mètode i molta part del fons, Ciutadans creu que es barregen coses i la Crida per Sabadell se suma ara a les crítiques i defineix el document com un “catàleg” de propostes tècniques sense visió de conjunt.

Els anticapitalistes, amb tres regidors, creuen que el document va mancat de visió a mig i llarg termini i sostenen que aquesta prèvia no serà un bon full de ruta.

“No és un document per sortir de la crisi sinó amb prou feines per navegar per ella”. És un pla “insuficient” per a la urgència del moment i a la vegada sense visió de futur, sense programa d’actuació, calendari ni programa d’inversió ordinària i extraordinària, sostenen.

Diuen que dels vuit milions del pla, només tres milions són nous. Els altres cinc responen a programes ja previstos com els plans d’ocupació o el programa d’activitats nadalenques. Tampoc hi ha cap actuació destinada a l’àmbit de salut ni programes que reverteixin la situació a nivell social, alimentari, d’habitatge o mobilitat.

Pel que fa al mètode d’aprovació tampoc és el que voldrien. El govern ha llençat una primera proposta i els partits i entitats poden fer aportacions. L’executiu vol aprovar el pla final abans d’agost al ple. La Crida voldria trobades àmplies i més diverses, que vagin més enllà de la relació única entre govern i oposició o govern i entitats.

Ells aportaran propostes, com també ho faran la resta de formacions polítiques de l’oposició (ERC, Cs i Junts per Sabadell). Anuncien que preparen un document de resposta al govern, basat en el seu propi pla de xoc, de finals de març. La Crida demana diferenciar les actuacions més urgents, que s’han d’aplicar abans de l’agost, de les estratègiques que cal activar a partir de setembre.

Més informació: 

Així serà el Pla de xoc contra la crisi del coronavirus

Foto portada: els regidors Anna Lara, Nani Valero (portaveu) i Maties Serracant. Autor: J.d.A.