Cs denuncia que la pressió fiscal pujarà malgrat que es prorroguin les ordenances

Ciutadans lamenta que el govern no hagi treballat uns pressupostos extraordinaris per afrontar la situació actual de pandèmia. Així mateix, denuncien que, malgrat la congelació d’impostos i taxes, es preveu recaptar més en el pressupost del 2021, en temps de crisi. 

El govern presentarà en les properes setmanes al ple els pressupostos del 2021. Ja tenen acord polític per aprovar-los, amb Junts per Sabadell (més info: ‘Pressupost per la via ràpida‘). Ciutadans ha criticat el projecte, ja que segons aquest no hi ha hagut cap debat respecte a les ordenances fiscals i no se’ls ha tingut en compte, ni a ells ni a cap entitat econòmica com pot ser patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya (PIMEC) qui demanava adoptar les ordenances a l’actual situació econòmica de crisi.

“L’augment en les previsions de recaptació de l’Ajuntament demostren aquesta pujada en la pressió fiscal amb un augment de la recaptació del 0,69 per cent en l’impost de Béns d’Immoble (IBI) o gairebé un 3 per cent en plusvàlues”, assenyala el portaveu de Cs a l’Ajuntament, Adrián Hernández. “A més, puja la previsió de recaptació de la taxa d’escombraries un 7,1 per cent”, manté.

A més, Ciutadans critica la falta de previsió pels pressupostos del 2021 pel que fan les taxes d’ingressos de terrasses, ja que al passat ple es va aprovar la bonificació del 75 per cent de la taxa. A més lamenta que “no hi ha cap correcció de la despesa respecte al pressupost anterior per a complir amb el que es preveu en el Pla Post Covid“, assegura Hernández.

Foto portada: el portaveu de Cs a l’Ajuntament. Autor: David B.

Comments are closed.